Линија
Republicki zavod za sport
18.06.2019.

Сарадња Покрета „Марина Маљковић“ и Завода за спорт и медицину спорта РС

У знак захвалности за подршку признање  Заводу 

 
Марина Маљковић уручила је признање Заводу за спорт и медицину спорта РС због  снажне подршке коју установа спорта пружа Покрету “Марина Маљковић”. Значајну  подршку Завод пружа кроз обављање бесплатних медицинских прегледа свих полазница школе кошарке четврту сезону заредом.
"Покрет за женску кошарку „Марина Маљковић" је прва бесплатна школа кошарке на овим просторима,  а окупио је велики број девојчица које желе да се баве кошарком.
Бивша селекторка Марина Маљковић истакла је велико задовољство постигнутим резултатима у овој години, с обзиром на то  да се пројекат успешно шири и реализује по целој Србији.

Више icoMore


5.06.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС организује бесплатне спортске садржаје током лета

„Летњи спортски камп“ у Кошутњаку од 17. јуна за ученике Београда

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, организује бесплатан спортско-рекреативни камп за основце и средњошколце. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима у периоду од 17. јуна до 26. јула.
 
Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
„Летњи спортски камп“ је осмишљен за 300 ђака основних и средњих школа са територије Београда, а само 50 средњошколаца  може да аплицира за бесплатне рекреативне садржаје у Заводу, будући да је број места ограничен.
Очекује се, колико је планом и предвиђено, учешће 100 ученика нижих разреда и 150 ученика виших разреда основне школе.
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


5.06.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС организује бесплатан курс пливања током лета

Бесплатна школа  пливања за ђаке основних и средњих школа у Кошутњаку

На Отвореном пливалишту Кошутњак током целе летње сезоне купања биће реализована бесплатна школа пливања за ђаке који преузму бесплатне ваучере од Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Програм пливања траје од 17. јуна до 31. августа, а биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Сваки од циклуса траје по пет недеља, с тим што се последње недеље врши  провера  стечених вештина и надокнађују часови, у случају лошег времена.  Обука пливања биће реализована сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном базену пливалишта Кошутњак. 
 
Курс пливања се организује у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, а програмиран је за 250 ученика основних и средњих школа, тако да је 120 места предвиђено за ученике од првог до четвртог разреда, 180 места за ученике од петог до осмог разреда, док је 50 места резервисано за ђаке средње школе.
  
Обуку пливања воде висококвалификовани стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС, а  пракса је да се на крају сваког  циклуса  доделе дипломе учесницима.
Дуги низ година ученици  различитог нивоа знања узимају учешће у организованој школи пливања Завода која, осим усавршавања пливачких техника,  има за циљи и подизање општих психофизичких способности деце и младих и усмеравање на друге, сродне  спортиве.
У  време трајања летње сезоне  купања свакодневно дежурају спасилачка и лекарска служба, као и службено лице МУП-а Чукарице.
 
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


4.06.2019.

Производи Мг Мивела на поклон рекреативцима 7. jуна у склопу обележавања Међународног дана трчања

 На отвореним објектима Завода за спорт и медицину спорта РС рекреативцима на поклон флашица воде

 
У  петак, 7. јуна када се обележава Међународни дан трчања Мг Мивела, као званични партнер Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, делиће своје производе рекреативцима на трим-стази и на другим спортским игралиштима у Кошутњаку.
Спорт и добре навике кључ су квалитетног живота, те тако предлажемо  суграђанима да се у петак 7. јуна у што већем броју одазову рекреацији  која има за циљ промоцију здравља и виталности.

Више icoMore


28.05.2019.

ПРЕГЛЕД РЕЗУЛТАТА СПОРТИСТА СРБИЈЕ У 2018. ГОДИНИ

Преглед резултата из публикације „Резултати спортиста Србије“

Овим прегледом су обухваћена сва велика међународна текмичења на којима су спортисти Србије освојили значајне резултате у 2018. години. Приказане су медаље и њихови освајачи на свим такмичењима у сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији.
 
 
Спортисти Србије су у 2018. години, према подацима националних спортских савеза, освојили укупно 789 медаљa у 47 категорисаних спортских грана. У сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији спортисти Србије су освојили 271 златних, 208 сребрних и 310 бронзаних медаља. Од укупно освојених 789 медаља, 420 медаља су освојили такмичари у сениорској 236 такмичари у јуниорској, а 133 медаље такмичари у кадетској конкуренцији. Од укупног броја освојених медаља, 484 медаље су освојене у мушкој, а 305 медаља је освојено у женској конкуренцији.
 
На СВЕТСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 76 медаља у 22 категорисанe спортскe гранe, од тога 23 златнe, 22 сребрнe  и 31 бронзане  медаље.
 
На СВЕТСКИМ КУПОВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 133 медаље у 19 категорисаних спортских грана, од тога 52 златних, 31 сребрних  и 50  бронзаних  медаља.
 
На ЕВРОПСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 138 медаљa  у 26 категорисаних  спортских  грана, од тога 30 златних, 40 сребрних и 68 бронзаних медаља.
 
На ЕВРОПСКИМ КУПОВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 108 медаља у 6  категорисаних  спортских  грана, од тога 49 златних, 30 сребрних и 29 бронзаних медаља.
 
На БАЛКАНСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 278 медаљa у 19 категорисаних спортских грана, од тога 95 златних, 68 сребрних и 115 бронзаних  медаља.
 
На XVIII МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА које су одржане у Тарагони у Шпанији 2018. године, спортисти Србије су освојили укупно 32 медаљe у 11 категорисаних спортских грана, од тога 12 златних, 11 сребрних и 9 бронзаних  медаља.
 
Треба напоменути да су спортисти Србије освојили још око 300 медаља и на мањим међународним такмичењима (регионална такмичења, турнири, гранд при, митинзи, регате итд).
 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије објављује публикацију„Резултати спортиста Србије“ као годишњи преглед највећих српских спортских домета. Прикупљање и издавање резултата спортиста за претходну годину  реализује се у сарадњи са Спортским савезом Србије и Националним гранским савезима, а у интересу праћења успешности српског спорта.
 
Публикација је документ на основу кога Министарство омладине и спорта и остале спортске структуре врше евалуацију, планирање и расподелу новчаних средстава. Од 2000. године формирана је централна база података о резултатима спортиста Србије доступна за јавност на званичном сајту Завода.
 

Више icoMore


27.05.2019.

Завршена 2. Међународна конференција медицине спорта

Завршена је 2. Међународна конференција медицине спорта под називом "Нова димензија медицине спорта" која је окупила бројне лекаре и спортске стручњаке који делују и раде за добробит спорта уопште.

Конференцији је присуствовао и министар омладине и спорта Турске, Мехмет Мухарем Касапоглу, који је приликом свечаног отварања истакао да су за квалитетан развој спортиста потребни пре свега добри тренери, спортски научници и лекари који разумеју потребе савременог спорта. 
Министар омладине и спорта Републике Србије, Вања Удовичић, овом приликом је навео да су спорт и здравље нераскидиво везани, и да је спорт један од најефикаснијих начина за вођење здравог живота, а да су здравље и физичка припремљеност предуслови за добар спортски учинак.
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, Горан Бојовић, овом пригодом је нагласио да треба да будемо поносни због тога што је у Београд дошао велики број светски признатих предавача, уз податак да је идеја за организацију научне конференције проистекла из чињенице да се све чешће дешавају незгоде у спорту и у рекреацији.
У нашој земљи први пут гости су чланови ФИМС-а, на челу са председником професором Фабијом Пигозијем, који је уједно и ректор Универзитета Форо Италико у Риму. Један од водећих лидера на пољу антидопинга у спорту професор Јанис Питсиладис на научном скупу је одржао предавање о искуствима и иновацијама на пољу допинга. Запажена су и предавања стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС.
Свечаном отварању конференције присуствовали су и др Златибор Лончар, министар здравља и Њихова Краљевска Височанства, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, иначе покровитељи и почасни гости скупа.
Друга Међународна конференција медицине спорта одржана је у београдском Центру Сава уз подршку ФИМС-а, Министарства омладине и спорта и Министарства здравља Владе Републике Србије, а у организацији Завода  за спорт и медицину спорта Републике Србије. 

Више icoMore


22.05.2019.

Потписан уговор о изградњи мултифункционалне дворане

Почетак изградње дворане у јуну месецу

 
Данас је потписан  уговор о изградњи мултифункционалне дворане, а тројни уговор је потписан између Министарства  омладине и спорта, Завода за спорт и медицину спорта РС и W.D. Concord West грађевинске  фирме која изводи радове.
Уговор су потписали Предраг Перуничић, државни секретар у Министарству омладине и спорта, директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић и Дејан Стојановић, директор грађевинске фирме W.D. Concord West.
Радови на изградњи савремене мултифункционалне дворане у Кошутњаку почеће у јуну месецу, а укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра. Спортски објекат  биће изграђен у склопу Завода за спорт и медицину спорта РС на површини од 3,36 хектара. У оквиру објекта предвиђен је тренажни простор за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова. На располагању спортистима биће и заједнички садржаји у оквиру објекта, као што су зона за релаксацију, теретана, сала за такмичења и спортове са лоптом.
Циљ улагања Владе Републике Србије јесте развој и унапређење спортске инфраструктуре у оквиру Завода који испуњаваја високе стандарде и захтеве за развој спорта уопште.
Будући да  својим методичним деловањем,  савременим спортским објектима и смештајним капацитетом Завод за спорт и медицину спорта РС преко шест деценија представља снажан ослонац врхунским спортистима, сама изградња  овако јединственог објекта у региону биће  велики  искорак напред за српски спорт.

Више icoMore


21.05.2019.

Београдско атлетско првенство за особе са инвалидитетом на стадиону у Кошутњаку

Подршка Завода за спорт и медицину спорта РС у организацији такмичења

Првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом одржава се у четвртак 23. маја на атлетском борилишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку. На такмичењу се очекује више од 120 учесника оба пола свих узраста и видова инвалидитета са простора Града. Осим чланова „Погледи“, једног од најтрофејнијих спортских колектива, најављено је учешће и других клубова и удружења, ученика школа и корисника услуга установа социјалне и здравствене заштите који ће се надметати у шест дисциплина програма.
 
 
Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину подржао је и омогућио одржавање такмичења које се реализује на спортском објекту Завода за спорт и медицину спорта РС који је уступљен бесплатно на коришћење. Организатор атлетског првенства Београда за особе са инвалидитетом је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Националним параатлетским савезом.

Више icoMore


20.05.2019.

Амбуланта Ташмајдан не ради од 22. до 24. маја

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан неће радити од 22. до 24. маја због одржавања 2. Српске међународне конференције спортске медицине. Од понедељка 27. маја амбуланта спортске медицине Ташмајдан ради по уобичајеном режиму рада.

 
Медицински прегледи и мерења спортиста могу да се закажу преко кол центра 011 32 45 115/ на 011 3555 460.
 

Више icoMore


15.05.2019.

Потписан Споразум о сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС и Спортског савеза Србије

У медија центру Завода за спорт и медицину спорта РС потписан је Споразум о сарадњи који су озваничили Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић. Сарадња две важне установе спорта заправо је само озваничена, будући да су обе институције носиоци стратегије развоја спорта РС.

 
Споразум о сарадњи обухвата размену искуства у области науке, истраживања и образовања, а укључује и реализацију заједничких пројеката, израду и објављивање публикација. Заједничко деловање биће усмерено и на организацију састанака струке, семинара и других дискусија како би се унапредио рад у спорту. Размена ресурса биће омогућена и приликом организовања и реализације важних спортских манифестација као и приликом остваривања сарадње са релевантним установама спорта у земљи и иностранству.

Више icoMore


Странице: < Претходна 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.