Линија
Republicki zavod za sport
12.07.2019.

Значај спортско медицинских прегледа и моторичких тестирања

Контролом здравља и проценом моторичких способности, спортисти добијају могућност увида у стање припремљености, ефикасности тренажног процеса и његова корекција, подизање мотивације за даљи рад, утврђивање предности и мана и др.

Завод за спорт и медицину спорта РС има тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Визија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте друштво у ком се важност спорта и улога спорта у друштву непрестано надопуњују стварајући нове вредности и нове резултате. Право на спорт је право сваког појединца док је брига о врхунском спорту, али и општем положају спорта и физичке активности свих наших грађана обавеза наше установе.

ЗСМСРС је један од носећих стубова спортске културе у Србији. Друштво чији су грађани здрави, заједница у којој врхунски спортисти имају своју кућу која о њиховом психичком, фиизичком и здравственом статусу води рачуна, је нешто што својим радом, сваким даном постижемо и сваки даном унапређујемо. 

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…


Више icoMore


11.07.2019.

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС данас не ради

Најлепши базени у граду, Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку, данас због лоших временских услова неће радити.

Корисницима на располагању је унутрашњи базен у Дому спортова I Националног тренинг центра.

Више icoMore


11.07.2019.

У петак 12. јула бесплатан улаз на базене Кошутњак уз ђачку књижицу

У петак 12. јула омогућен је бесплатан улаз на Отворено пливалиште за ученике уз ђачку књижицу

На Отвореном пливалишту Кошутњак током целе летње сезоне купања средом уз ђачку књижицу бесплатан улаз за основце и средњошколце.
 
Током лета биће реализована и бесплатна школа пливања као и Летњи  спортски камп. Програм пливања биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Бесплатно рекреативно пливање биће реализовано сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном и школском базену Завода за спорт и медицину спорта РС. 
 
Бесплатни спортски камп:  одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима у периоду од 17. јуна до 26. јула. Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
 
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова

Више icoMore


10.07.2019.

Млади скијаши на прегледима у амбуланти медицине спорта Завода у Пироту

Прегледи и здравствена заштита спортиста на више локација

 
У амбуланти спортске медицине Завода за спорт и медицину спорта РС у Пироту обављени су бесплани прегледи  младих скијаша. Важећим  Законом о спорту усвојено је да Републички фонд за здравствено осигурање финансира  прегледеучесника спортских активности од 6 до 14 година старости.
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је отворио неколико здравствених јединица у интересу стварања  квалитетне здравствене заштите спортиста и рекреативаца. Осим централног  одељења медицине спорта Кошутњак и најстарије амбуланте за здравствену заштиту спортиста Ташмајдан, активне су и јединице медицине спорта у Пироту и Косовској Митровици.

Више icoMore


10.07.2019.

Интерна едукација сарадника у ЗСМСРС

Усавршавање стручних кадрова Завода за добробит развоја спорта 

 
Сектор за стручни и развојно - истраживачки рад отпочео је едукацију на нивоу Завода за спорт и медицину спорта РС у циљу усавршавања стручних кадрова, а у плану је да се овај вид показних радионица реализује током целе године.
Прва радионица, „Дијагностика постуралног статуса“, уприличена је за Одељење физичког васпитања и рекреације, Одељење аналитике у спорту и за физиотерапеуте Сектора за медицину и психологију спорта. Практични приказ предавања је одржао Марко Васиљевић, сертификовани инструктор ISST-SCHROTH и виши стручни сарадник Завода.

Више icoMore


8.07.2019.

У понедељак 8. јула бесплатан улаз на базене Кошутњак уз ђачку књижицу

У организацији Завода ђаци на располагању имају и бројне бесплатне спортско-рекреативне садржаје

На Отвореном пливалишту Кошутњак током целе летње сезоне купања средом уз ђачку књижицу бесплатан улаз за основце и средњошколце.
 
Током лета биће реализована и бесплатна школа пливања као и Летњи  спортски камп. Програм пливања биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Бесплатно рекреативно пливање биће реализовано сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном и школском базену Завода за спорт и медицину спорта РС. 
 
Бесплатни спортски камп:  одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима у периоду од 17. јуна до 26. јула. Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
 
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова

Више icoMore


27.06.2019.

Министар спорта Вања Удовичић и Александер Бец у посети Караташу

Удружен рад Министарства спорта и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у интересу подстицаја стручног усавршавања младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је Омладинско-спортски центар Караташ у Кладову са представницима Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), Александером Бецом и Тањом Цупаћ.
Министра Удовичића и предствнике ГИЗ-а у Караташу је дочекао прослављени кошаркашки ас Игор Ракочевић, који тренутно спроводи програм припрема у организацији Кошаркашког савеза Србије.
ОСК Караташ, осим за спорт, својим капацитетом од 350 места за смештај гостију и пропратним садржајем, пружа идеалне услове и за организацију омладинских кампова и радионица, о чему је министар спорта у Влади Републике Србије водио разговор са гостима из ГИЗ-а.
“Прошле године је Министарство омладине и спорта, у сарадњи са омладинским удружењима, реализовало дводневну радионицу са око 100 учесника која је претходила годишњој омладинској конференцији. Караташ је благо Србије, подстицајно окружење за даљи развој спортиста, али и за оспособљавање и усавршавање младих за будуће каријере и прогресивну улогу у друштву“, истакао је министар Удовичић.
Пројекат “Подстицање запошљавања младих“, који спроводи ГИЗ у сарадњи са Министарством омладине и спорта, ушао је у четврту годину успешног рада,  с тим да ће Немачка да настави да пружа подршку у области запошљавања младих од 1. јануара 2020. године. Обе стране су размотриле проширење своје сарадње и кроз подршку реформе дуалног образовања, спровођења програма целоживотног образовања и организацију кампова и радионица запошљавања за младе – у Караташу и широм Србије.
“Веома сам захвалан делегацији ГИЗ-а на данашњој посети, и отвореном и конструктивном разговору о конкретним моделима и програмима са циљем наставка наше сарадње. Задовољан сам чињеницом да су наши гости данас непосредно могли да се увере да је Караташ више него пожељно место за реализацију бројних радионица, курсева и семинара којима долазимо до наших заједничких, крајњих циљева, да се млади стручно усаврше, унапреде свој положај на тржишту рада, похађају стручне обуке, али и да започну сопствени посао у различитим секторима“, додао је министар Удовичић.
 
Посета Караташу представља увод у реализацију новог пројекта Министарства омладине и спорта и ГИЗ-а, са јасном тенденцијом да се унапреди подстицање запошљавања младих, реформа средњег стручног образовања и  да се трајно негује немачко-српска иницијатива за одрживи раст и запошљавање.

Више icoMore


25.06.2019.

У среду 26. јуна отпочиње сезона купања на отвореном пливалишту Кошутњак

Средом уз ђачку књижицу  бесплатан улаз за ђаке основних и средњих школа

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС „Кошутњак“ у среду 26. јуна од 10 сати отпочиње са радом, а улаз за ђаке основних и средњих школа је бесплатан.  Највеће пливалиште у Србији има пет базена који се у складу са прописима и технички сређују за почетак сезоне.  Шкољке базена су очишћене, замењене су оштећене плочице и третиране противклизним средствима, а у непосредној близини рекреативног базена изграђене су трибине. У току лета постоји и разноврсна угоститељска понуда као и савремени  пратећи садржаји, чиме је остварен пун комфор за боравак породица са малом децом,  омладине, старијих лица.
 
Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.
 
Током целе летње сезоне купања биће реализована и бесплатна школа пливања за ђаке који преузму ваучере од Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Програм пливања траје од 17. јуна до 31. августа, а биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Обука пливања биће реализована сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном базену пливалишта Кошутњак.
 
У сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда отпочео је и спортски  камп који се реализује месец дана. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима од 17. јуна до 26. јула.
Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана стационирана у оквиру пливачког комплекса. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а  Чукарице.

Више icoMore


20.06.2019.

Отпочела изградња мултифункционалне дворане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону
 
 
Данас је отпочела изградња мултифункционалне дворане у оквиру Завода за спорт и медицину спорта РС, а средства су издвојена из буџета Републике Србије.
Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена на површини од  3,36 хектара,  с тим да је укупна вредност инвестиције 12 милиона евра. Објекат се гради у продужетку Националног тренинг центра у Кошутњаку,  а својим изгледом и садржајима биће јединствен у региону.
Пројектом је предвиђена изградња  сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран  је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Заршетак свих радова очекује се почетком 2021. године 
„Генералним планом Београда 2021.“ предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода у Кошутњаку која је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.
 

Више icoMore


18.06.2019.

„Летњи спортски камп“ у Кошутњаку отпочео у понедељак 17. јуна за ученике Београда

 Бесплатна рекреација за ђаке Београда

 
У сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда Завод за спорт и медицину спорта РС отпочео је спортски камп који се реализује током летњег распуста за децу основних и средњх школа. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима од 17. јуна до 26. јула.
Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
 
Све додатне информације доступне  на контакт  телефон: 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


Странице: < Претходна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.