Линија
Republicki zavod za sport
27.08.2019.

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најбољи одбојкаши Србије на медицинским прегледима и мерењима

 
Мушка одбојкашка селекција Србије обавила је спортско медицинске прегледе и друге тестове у Заводу за спорт и медицину спорта РС.
 
Медицински прегледи отпочињу попуњавањем стандардизованог упитника, чиме се стиче увид о спортској грани и дисциплини којом се испитаник бави, као и типу и учесталости тренинга који се упражњава. Комплетна анамнеза садржи податке о евентуалном медицинском захвату, лечењу или алергијама.
 
Затим се делује кроз пружање спортско - медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски такмичари једном годишње обавезно раде и ултразвук срца.

Више icoMore


21.08.2019.

Кошаркаш КК Црвена звезда Џејмс Гист на прегледима и тестирању у ЗСМСРС

Медицински прегледи и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС 

Кошаркаш Црвене звезде Џејмс Гист (James Clough Gist IIIкоји игра на позицији крилног центра рођен је 1986. године у турском граду Адани. Џејмс је америћки кошаркаш који је професионалну каријеру почео у италијанској КК Бјели. Данасје у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио неопходне медицинске прегледе и тестирања. 
Здравственим прегледом се утврђује здравствена способност спортисте у односу на специфичност појединих грана спорта и општи утицај физичке активности на његово здравље. Успешни кошаркаш прошао је биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења.


Више icoMore


16.08.2019.

Трим-стаза Завода и спортска игралишта доступни свим корисницима

Простор у природи за тренинг за младе и старије суграђане

Трим-стаза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је доступна за све групе корисника. Дужина дела  за трчање износи 1200 метара, а ширина износи 1,60 метара. На сваких 100 метара постављене су справе за вежбање, док је стаза целом дужином пресвучена тартан подлогом. Обновљена трим-зона има 17 станица за вежбање. Испред сваког полигона стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе коју корисник изводи у складу са својим могућностима. Унутар зоне за трчање бесплатно су стављени у функцију и терени за кошарку, одбојку и мали фудбал.
 
Новина је видео-надзор као и осветљење путем електричног напајања постављено целом дужином дела за вежбање и трчање,  чиме је обезбеђено несметано и безбедно  коришћење и у вечерњим сатима.
 
Препорука је да корисници пре почетка било које активности  прочитају правилник коришћења Три- стазе који се налази на самом улазу.

Више icoMore


16.08.2019.

Базени Кошутњак не раде данас

У петак 16. августа не раде базени Кошутњак

Због лошег времена комплекс базена Кошутњак данас не ради. Највеће пливалиште у Србији  суботу 17. августа радиће по уобичајеној сатници.

Више icoMore


15.08.2019.

Сарадња Завода за спорт и медицину спорта РС са летњом школом фудбала Дејана Станковића

На Копаонику и Златибору бројна тестирања учесника кампа „Деки 5“

У мају ове године потписивањем уговора званично је отпочела сарадња између Завода за спорт и медицну спорта РС и фудбалског кампа „Деки 5“ који је оформио прослављени српски фудбалер Дејан Станковић. Осим здравствено-медицинских прегледа, сарадња предвиђа психолошка и моторичка тестирања као и стручно-саветодавну подршку тренерима и спортистима.
 
Фудбалски камп „Деки 5“ се реализује од прошле године, а само ове летње сезоне Сектор за стручни и развојно-истраживачки рад у спорту Завода, од средине јула до половине августа, тестирао је близу 1000 младих спортиста. На Копаонику и Златибору рађена су тестирања дечака од 7 до 16 година старости. Примењен је тест процене функционалних образаца кретања као и специфична батерија моторичких тестова за фудбал.
 
Током седмодневног боравка на кампу, дечаци су присуствовали и предавањима на тему психологије спорта која је водио тим психолога Завода за спорт и медицину спорта РС. У свакој смени одржана су предавања која садрже све важне психолошке елементе неопходне за спорт, као што су самопоуздање, самопоштовање, концентрација, мотивација, фер плеј и превазилажење грешака. Кроз едукације и интерактивне радионице млади спортисти добили су могућност да сагледају на које начине могу да се изграде у спорту у будућности, како да задрже мотивисаност и позитивну слику о себи и на који начин да истрају, без обзира на тешкоће. Психолози су присуствовали  и тренинзима и разговарали са учесницима кампа.
 
Фудбалски камп „Деки5“ реализује се до краја августа, а сваки од тестираних учесника на увид добија извештај са тестирања и препоруке за даљи рад.

Више icoMore


9.08.2019.

Изградња мултифункционалне дворане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону

„Генералним планом Београда 2021.“ предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку који је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.
У току је  изградња мултифункционалне дворане за различите спортове и вештачке стене за  пењање. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у продужетку Националног тренинг центра у Кошутњаку на површини од  3,36 хектара.  Пројектом је предвиђена изградња  сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран  је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Завршетак свих радова очекује се почетком 2021. године. 

Више icoMore


6.08.2019.

Турнири у стоном тенису на Отвореном пливалишту Кошутњак

Наредне три среде бесплатна  рекреација за основце

Наредне три среде биће реализовани турнири у стоном тенису, тако да су основци, уз бесплатан улаз средом уз ђачку књижицу, у могућности да учествују и у бесплатним садржајима које током лета организује Завод за спорт и медицину спорта РС.
Турнири у стоном тенису биће реализовани  наредне три среде, односно 7, 14. и 21. августа на Отвореном пливалишту Кошутњак, од 12 сати.  Пријава за учешће биће обављена непосредно пре рекреативних такмичења у пинг-понгу, а координатор турнира је професор спорта и физичког васпитања др Мирослав Стевановић.
Такмичења ће бити реализована у непосредној близини базена „осмице“, у делу где је одржана школа стоног тениса.

Више icoMore


5.08.2019.

Бесплатне школе пливања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Пријава за бесплатну школу пливања у току

Од 29.  јула реализује се други циклус бесплатне школе пливања за ђаке основних и средњих школа на Отвореном пливалишту Кошутњак који се завршава 31. августа, када и летња сезона купања.
 
Рекреација за школарце реализује се  од 8 до10 ујутру на рекреативном и школском базену у присуству педагога физичке културе Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.
 
Бесплатна рекреација се реализује у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда,  са којим је уједно уређено да средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз на базен.
 
Пријава за учешће у бесплатном програму школе пливања и даље траје, а све додатне информације могу да се добију на контакт телефоне:  066 64 10 723  и  066 64 10 823.

Више icoMore


2.08.2019.

Директор у обиласку спортских објеката у изградњи у Кошутњаку

Изградња иновативних објеката за развој врхунског спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, у пратњи помоћника директора, обишао је објекте у изградњи намењене за спорт и рекреацију. Изградња мултифункционалне дворане у Кошутњаку, за седам спортова  површине 15.179 квадрата, отпочела је пре месец и по дана и тече по  утврђеној динамици. Како наводи директор Завода, Горан Бојовић, радови теку по плану, између осталог,  и због изузетне стручности предузећа које је ангажовано за изградњу објекта.


Више icoMore


31.07.2019.

НАЦИОНАЛНE ЕВИДЕНЦИЈE У ОБЛАСТИ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Пројекат од изузетне важности за систем спорта РС 

 
 
Једaн од најзначајнијих послова у оквиру делатности Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и његовог Информационо документационог (ИНДОК) одељења је вођење Националних евиденција у области спорта, што подразумева прикупљање и обраду података као и периодично објављивање и публиковање збирних података из националних евиденција.
Вођење националних евиденција у области спорта Републике Србије је законска обавеза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, декларативно прихваћена као једна од основних делатности, односно као поверени посао (чл. 107, став 2. тачка 4. Закона о спорту РС „Службени гласник РС“, бр. 10/2016).
 
На основу члана 168. став 11. Закона о спорту („Службени гласник РС”, број 10/16), донет је Правилник о Националним евиденцијама у области спорта којим се прописује садржај, начин вођења и начин и услови коришћења података из евиденција.

 


Више icoMore


Странице: < Претходна 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.