Линија
Republicki zavod za sport
30.08.2019.

Одељење физикалне медицине и рехабилитације ЗСМСРС

Делатност овог Одељења је дијагностика, превенција и терапија спортских повреда и других акутних и хроничних болних стања као и утврђивање постуралног статуса, превенција и корекција деформитета кичменог стуба, грудног коша и стопала.

Сала за физикалну терапију је опремљена савременом апаратуром за примену електро, магнето, ласеро и ултразвучне терапије.
 
Нов приступ у лечењу мишићно скелетних повреда и обољења представља примена високо фреквентне електромагнетне енергије која делује на нивоу ћелије и стимулише природне механизме регенерације ткива, што убрзава процес лечења и скраћује време опоравка након повреде. Терапија се спроводи на уређају Индиба Ацтив. Позитивни ефекти су брзо видљиви - долази до смањења отока, бола и упале, олакшава се покретљивост у зглобовима, опуштају се мишићи и повећава се њихова еластичност.
 
У сали за кинезитерапију спроводи се рехабилитација спортских повреда, вежбе за превенцију повреда и вежбе за цервикални и лумбални синдром по индивидуалном програму.
 
Услуге су намењене спортистима, рекреативцима и грађанству.

Више icoMore


30.08.2019.

Хотел Трим на услузи спортистима

Хотел Трим функционално је повезан са читавим спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел отвореног типа са капацитетом за 56 гостију у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта за 120 гостију.

Архитектура, уређеност простора као и израда намештаја ван прописаних стандарда пружају неопходан комфор кошаркашима али и другим гостима у току боравка. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу што омогућава припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.
 
Комплекс хотелског смештаја Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије базно је профилисан за смештај спортиста, али послује и по комерцијалним принципима, из тог разлога на дневном нивоу угости бројне рекреативце и друге посетиоце.
 

Више icoMore


29.08.2019.

Базени ЗСМСРС

Након затварања летње купалишне сезоне Отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС, олимпијски базен се наткрива у периоду од септембра до јуна. Базен хала прилагођена је за кориснике са посебним потребама, а погодује и репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима. Такође је доступан и затворени базен у Дому спортова I Националног тренинг центра.

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније


Више icoMore


29.08.2019.

Додела диплома учесницима летње школе пливања

Завршен је и други циклус ''Летње школе пливања 2019'', коју је Завод за спорт и медицину спорта РС организовао у сарањи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

 
Као и сваке године, велики број ђака узме учешће у програмима, и док једни науче основе пливања, напреднији увежбавају све пливачке стилове, или раде на унапређењу форме.
 
Програме рада, за сваку категорију полазника, израдили су професори физичке културе Завода за спорт и медицину спорта РС, који су уједно и водили бесплатну рекреацију.
 
На крају сваког циклуса учесницима су подељене дипломе.

Више icoMore


29.08.2019.

Сезона купања на базенима Кошутњак

У недељу, 1. септембра, завршава се летња сезона купања на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС.

Комплекс од пет базена на великом простору, у зеленилу, пружа пун комфор корисницима, због чега је пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС омиљено место током лета.
 
У склопу Отвореног пливалишта Кошутњак постоји и теретана, чиме су проширени капацитети Завода за припрему врхунских такмичара и рекреацију.

Више icoMore


29.08.2019.

Тренинзи спортиста на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС

На Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС, у Кошутњаку, тренажне процесе за предстојећа такмичења спроводе многи, попут ватерполо репрезентација, како наших тако и иностраних, пливачи, скакачи у воду и други клубови и репрезентативци свих узраста и категорија.

 Млади ватерполисти и ватерполисткиње на тренинзима у олимпијском базену

Више icoMore


29.08.2019.

Одржан турнир на пливалишту ЗСМСРС

На Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС одржан је одбојкашки турнир на песку.

Уз веселу атмосферу и пријатно дружење, школарци су одиграли пријатељски турнир. Пријављено је било 5 екипа.

Више icoMore


28.08.2019.

Друга група одбојкаша на контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Праћење здравственог стања и утренираности наше одбојкашке сениорске репрезентације Србије

У Центру за медицину и психологију спорта обављају се комплетни спортско медицински прегледи и тестирања. Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци. Коришћењем тестова са континуираним и прогресивним повећањем оптерећења одређују се максимална потрошња кисеоника, ниво физичке радне способности, тренажне зоне, аеробни и анаеробни прагови, кривуља лактата и засићеност крви кисеоником. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга. Психодијагностиком и проценом психолошке припремљености, добија се: профил личности, мотивација спортиста, когнитивне и интелектуалне способности, психомоторичке реакције, психодинамика спортских тимова – социометрија, процена сагорелости спортиста, процена спортске такмичарске анксиозности, процена општег и спортског самопоштовања и самопоуздања, извештаји и препоруке.

Више icoMore


28.08.2019.

Стене за пењање на Кошутњаку

У новембру прошле године закључен  је тендер за изградњу вештачке стене за спортско пењање у Кошутњаку. Изградња савременог пењишта је у току, а план је да се у близини атлетског стадиона Завода за спорт и медицину спорта РС изграде две стене за спортско пењање.  Прва, тзв. боулдер стена и друга од 17 метара предвиђена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање.

Изградња вештачке стене тече у складу са стандардима Међународне федерације за спортско пењање, будући да је намера да објекат служи и за одржавање међународних спортских манифестација.
 
На Олимпијским играма у Токију 2020. године, спортско пењање уврштено је, по први пут, у званичан програм такмичења.

Више icoMore


27.08.2019.

Турнир у одбојци на песку на пливалишту ЗСМСРС

Сутра, 28.08. биће одржан турнир одбојке на песку на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

 
Турнир почиње у 12 часова, а пре тога ће се обавити пријава екипа од по четири члана.

Више icoMore


Странице: < Претходна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.