Линија
Republicki zavod za sport
19.12.2018.

Олимпијски базен доступан врхунским спортистима и рекреативцима

Базен хала налази се у оквиру Отвореног пливалишта Кошутњак

Олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС наткрива се у периоду од септембра до јуна, што погодује репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима. Базен хала прилагођена је и за кориснике са посебним потребама.

У склопу Отвореног пливалишта Кошутњак постоји и теретана која служи за припрему врхунских такмичара и рекреацију.
 

Више icoMore


19.12.2018.

Бесплатно рекреативно пливање за старије суграђане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативно пливање 60+

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи  са Градским секретаријатом за спорт и омладину, реализује  програм бесплатног пливања за старија лица. Сваке суботе од 7 до 8 ујутро обезбеђен је бесплатан термин за рекреативно пливање у Националном тренинг центру.


Више icoMore


19.12.2018.

Рекреација у Националном тренинг центру за најмлађе

Школа пливања за децу и младе

На затвореном базену Националног тренинг центра Завода у току целе године организује се комерцијална школа пливања за децу и младе.

Учесници комерцијалне школе пливања пролазе кроз различите вежбе  у циљу овладавања основним елементима и покретима приликом савладавања различитих пливачких техника.
 
Програм школе пливања се реализује три пута недељно у преподневним и послеподневним терминима.
 
Прво дете (корисник) плаћа пуну цену програма, друго дете има 20 одсто попуста а треће дете из породице програм пливања похађа бесплатно.

Више icoMore


18.12.2018.

Компјутерска 3D анализа постуралног статуса тела у Заводу

Добра постура тела представља усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и представља основ за квалитетно извођење активности.

 
Развој  тродимензионалних (3D) технологија обезбедио је нове могућности и знатно прецизнија постурална мерења која се могу извршити у Заводу путем  компјутеризоване 3D постуралне анализе тела. Снимање постуре у статичким и динамичким условима може се посматрати као процена структуралних девијација унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса који се често могу идентификовати у статичким и динамичким постуралним проценама.
 
Компјутеризована 3D кинематичка анализа односи се на усклађеност главних регија: стопала и скочног зглоба, колена, доње регије леђа, карлице и кука, горње регије леђа, рамена, главе и врата.

Више icoMore


17.12.2018.

Ивана Шпановић на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС најуспешнија атлетичарка Србије Ивана Шпановић обавила је  медицинске прегледе и друга тестирања.

 
У складу са Правилником о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима активни учесници спортских активности прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Оверавањем такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје се сагласност за активно бављење спортом. Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.
 
Једном годишње све националне селекције и сви професионални спортисти у обавези су да обаве ултразвук срца.

Више icoMore


14.12.2018.

Завршена прва фаза тестирања фудбалских селекција Црвене звезде

Фудбалери ФК Црвена звезда у првој фази тестирања у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту у Кошутњаку прошли су снимање постуралног статуса 3D системом за кинематичку анализу кретања.

 
Извршена је и процена основних функционалних кретњи, као и тестирања на изокинетичком динамометру која служе као мотивација тренерима и спортистима, будући да се прате неуромишићне способности и добија детаљан увид у ниво тренираности и способности.

Више icoMore


14.12.2018.

Учесници Специјалне Олимпијаде на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Учесници Специјалне Олимпијаде данас су на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти су обавили све неопходне медицинске прегледе неопходне за оверу такмичарске књижице.
 
 
Специјална Олимпијада је спортско удружење које омогућава особама са посебним потребама бољу интеграцију унутар друштва кроз спорт и спортске активности.

Више icoMore


14.12.2018.

Психолошко тестирање спортиста Biofeedback методом

Савремена апарaтура у циљу савладавања стреса код спортиста

Мерења и тренинзи Biofeedback апаратуром пружају увид и омогућавају контролу физиолошких функција организма спортисте, а самим тим доприносе спортској ефикасности појединца. Употребом сензора који мере температуру, рад срца, дисање, проводљивост коже, напетост мишића и мождане таласе (неурофидбек), врши се процена физиолошког функционисања организма спортиста.
 
 
Најчешће је у употреби протокол за мерење физиолошких реакција спортиста на стрес, а резултати овог протокола указују на то које психолошке технике треба научити и увежбати да би се одржало оптимално физиолошко функционисање које резултира најбољим такмичарским наступом.

Више icoMore


14.12.2018.

Одржан састанак стручних спортских надзорника на Фрушкој гори

Стручни спортски надзорници Завода за спорт и медицину спорта РС  учествовали су  на стручном саветовању на коме су присуствовали републички и покрајински спортски инспектори, као и покрајински стручни спортски надзорници. Стручно саветовање је одржано у Центру за привредно технолошки развој „ЦеПТОР“, а циљ  је боља имплементација Закона о спорту, односно подизање стручног рада на виши ниво који систем спорта чини одрживим.


Више icoMore


13.12.2018.

Психолошка тестирања младих рукометних селекција Србије

У лабораторији за психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС, младе рукометне селекције обавиле су психолошка тестирања. Надарени спортисти од 13 и 14 година прошли су батерију тестова којом се процењују тенденције у развоју личности, а примењени су и тестови којим се оцењује начин реаговања у специфичним спортским ситуацијама  (такмичарска анксиозност, спортско самопоуздање, психолошке вештине савладавања стреса, мотивација за бављење спортом).

На иницијативу Рукометног савеза Србије успостављена је сарадња  са Заводом за спорт и медицину спорта РС како би се правилно  пратио и усмерио развој и психолошких вештина неопходних за квалитетан спортски учинак.

Више icoMore


Странице: < Претходна 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.