Линија
Republicki zavod za sport
29.03.2017.

Фудбалери Партизана на тестирањима у ЗСМСРС

Фудбалери ФК Партизан на тестирањима у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС

Тестирањем на ''Fitmate pro'', примењен је специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max) као и великих број других параметара као што су максимална брзина, анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и слично.

Поред тестирања која се обављају у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту (изокинетичка дијагностика, анализа постуралног статуса и специфичан протокол издржљивог трчања на траци), стручни сарадници тестирају спортисте и на терену. У Заводу за спорт, теренска тестирања се обављају у Дому спортова и на отвореним теренима I Националног тренинг центра.


Више icoMore


28.03.2017.

Теренска тестирања младих фудбалера

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су теренска тестирања младим фудбалерима ФК Раднички из Ваљева. Обављена им је специфична батерија моторичких тестова за фудбалере.

Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


28.03.2017.

Чаба Силађи на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Чаба Силађи је српски пливач, рођен у Сенти. Тренира у Зрењанину. Основни стил му је прсни. Био је члан Српског олимпјиског тима на Олимпијским играма 2008. у Пекингу, на Медитеранским играма у Пескари 2009. и Универзијади у Београду, где је освојио и једну медаљу. Учествовао је и у полуфиналима на 50 м прсно на Светском првеству 2009. у Риму и Европском првенству у Будимпешти.

Након обављених спортско медицинских контрола у Центру за медицину и психологију спорта, Чаба је тестиран у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


27.03.2017.

Атлетичар на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Милош Раовић, тестиран у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда.

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


27.03.2017.

Одбојкашко првенство у ОСК ''Караташ''

Државно првенство у одбојци за основне и средње школе, одржано је у Омладинско  - спортском кампу ''Караташ'' Завода за спорт и медицину спорта РС.

Омладинско – спортски камп ''Караташ'' представља спортски центар, у природном окружењу реке Дунав и Ђердапске клисуре, са дугом традицијом. Завод за спорт и медицину спорта РС, реконструисао је пола кампа а остале делове ће обновити у току ове године. Спортски терени као и смештајни објекти су прилагођени савременим условима за развој спортиста.

Опширније о кампу


Више icoMore


24.03.2017.

Директор репрезентативних селекција Кошаркашког савеза Аргентине у посети ЗСМСРС

У посети ЗСМСРС био је директор репрезентативних селекција Кошаркашког савеза Аргентине, господин Силвио Сантандeр. При посети, господин Сантандeр је обишао све капацитете Завода, Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Центар за медицину и психологију спорта, као и I национални тренинг центар.

У протеклим годинама репрезентативне селекције Кошаркашког савеза Аргентине су користиле смештајне и тренажне капацитете Завода. У будућности се надамо наставку сарадње.


Више icoMore


23.03.2017.

Стипендиста МОС, куглаш на тестирањима у Заводу

Милош Симјановић куглаш, стипендиста Министарства омладине и спорта, обавио је данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања.

У Центру за медицину и психологију спорта Милошу су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ЕХО срца, спирометрија и ергоспирометрија. У Лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, куглашу су стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили тестирања на Изокинетичком динамометру.


Више icoMore


22.03.2017.

Кадетска женска одбојкашка репрезентација Србије на тестирањима у ЗСМСРС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, спортско медицинске прегледе и тестирања обавила друга група Кадетске женске одбојкашке репрезентације Србије. Уз наше одбојкашице је био и њихов тимски доктор, др Љубан Мартиновић. Медицинске прегледе и тестирања је урадило девет кадеткиња: Глушац Миљана, Миросављевић Јована, Перовић Рада, Ђокић Вероника, Драшковић Анђелија, Николић Милица, Илић Тамара, Батинић Барбара и Ковачевић Анита.


Више icoMore


21.03.2017.

Пливач Борис Стојановић у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Данас је пливач, стипендиста Борис Стојановић обавио моторичка тестирања и анализу постуралног статуса у Заводу за спорт и медицину спорта РС.

У Лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Борису су стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили моторичка тестирања на изокинетичком динамометру (процену неуромишићне функције). А затим му је на Qуалисyс систему урађена дијагностика 3D кинематичка анализа постуралног статуса у статичким условима и кретању.


Више icoMore


21.03.2017.

Представник Завод за спорт и медицину спорта РС у Шкотској

Од  17-22. марта 2017. године у Шкотској се одржава елитна рунда квалификација  за кадете за пласман на ЕП у Хрватској (3-19. мај). У првом колу кадетска селекција Србије коју са клупе предводи Перица Огњеновић,  након великог преокрета савладала је Швајцарску 2-1 (0-1) голом у последњим минутима  утакмице.

Завод за спорт и медицину спорта РС је више пута пружио максималну подршку нашим младим репрезентативцима и Фудбалском Савезу Србије али овог пута и стручном, лекарском подршком са клупе.

У стручном штабу наше репрезентације налази се и доктор Завода др Мирослав Николић, који ће пратитити наше кадете током читавог квалификационог турнира.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.