Линија
Republicki zavod za sport
7.03.2019.

Директор Завода на свечаности поводом освајања медаља на Европском првенству у атлетици

Поводом освајања златне и бронзане медаље на Европском првенству у атлетици у Глазгову, у част Иване Шпановић и Страхиње Јованчевића, организован је пријем којем је присуствовао и директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.


Више icoMore


6.03.2019.

Кошаркаш и атлетичарка на теренским моторичким тестирањима у Националном тренинг центру


Више icoMore


6.03.2019.

Отпочела изградња вештачке стене у Кошутњаку

Спортски комплекс Завода биће богатији за једно спортско борилиште

У новембру прошле године закључен  је тендер за изградњу вештачке стене за спортско пењање у Кошутњаку. Изградња савременог пењишта је у току, а план је да се у близини атлетског стадиона Завода за спорт и медицину спорта РС изграде две стене за спортско пењање.  Прва, тзв. боулдер стена и друга од 17 метара предвиђена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање.

Изградња вештачке стене тече у складу са стандардима Међународне федерације за спортско пењање, будући да је намера да објекат служи и за одржавање међународних спортских манифестација.
 
На Олимпијским играма у Токију 2020. године, спортско пењање уврштено је, по први пут, у званичан програм такмичења.

Више icoMore


6.03.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС прославља 63. рођендан

У Клубу посланика 8. марта у 13 сати биће уприличена прослава поводом 63. године постојања Завода за спорт и медицину спорта РС.

 
Завод за спорт и медицину спорта РС настао  је  9. марта 1956. године, првобитно као Савезни завод за физичку културу,  у сврху унапређења рекреације и спорта уопште.
И након више од шест деценија рада научно-истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности.
У лабораторијама медицине спорта предано се ради у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима. Подједнако се вреднује и подршка психолога као и сарадника за аналитику у спорту у циљу  побољшања свих карактеристика неопходних за добар спортски учинак такмичара.
Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

Више icoMore


4.03.2019.

Први Балкански конгрес о магнетној резонанци срца и крвних судова

Кардиоваскуларна магнетна резонанца на Балкану

 
Свечано отварање Конгреса 06. марта 2019. године у 18.20 h
 

Више icoMore


4.03.2019.

Ивана Шпановић шампион Европе

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову.

 
Шпановићева на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Ивана је тријумфовала захваљујући скоку у петој серији - 6,99, чиме је изједначила најбољи резултат сезоне у свету.
 
Српкиња је трећи пут заредом покорила Европу. Шпановићева је прво злато на ЕП освојила у Прагу 2015. године скоком од 6,98, затим је исти успех поновила и у Београду 2017. године скоком од 7,24.

Више icoMore


4.03.2019.

Јованчевић освојио бронзану медаљу на ЕП у дворани у Глазгову

Српски атлетичар Страхиња Јованчевић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у дворани у Глазгову.

 
 Страхиња на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Млади скакач је  скоком од 8,03 метара поставио нови национални рекорд и тако донео прву медаљу нашој атлетици на овом такмичењу.

Више icoMore


28.02.2019.

Моторичка тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

У лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту фудбалер ФК Гобелинс из Париза на изокинетичком тестирању

 
Приказ тестирања кроз слику.

Више icoMore


28.02.2019.

Кошаркашки турнир спортиста у колицима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У суботу 2. марта у 11.30 у Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта РС одиграва се турнир кошаркаша у колицима. Кошаркаши Сингидунума  из Београда и најбоља кошаркашка селекција из Апатина одмериће снаге на турниру у оквиру НЛБ лиге.  Ово такмичење је уједно и увод за учешће на Европском првенству Ц дивизије у Бугарској где је реално очекивати висок пласман српских такмичара и прелазак у виши ранг такмичења, односно у Б дивизују. На турниру учествују и екипе кошаркаша у колицима "ВРБАС" из Бања Луке, "УНА САНА" из Бихаћа и "ФЛИНКСТОНЕС" из Граца.

 
Квалитет репрезентације Србије кошаркаша у колицима из године у годину напредује, те сада чак пет српских интернационалаца професионално наступају за клубове из Грчке и Републике Српске.
 
Савез кошаркаша у колицима Србије је добровољна, невладина и непрофитна спортска организација, основана 21.јула.2004. године као савез клубова кошаркаша у колицима Србије, ради организованог бављења кошаркашким спортом и остваривања посебних, заједничких интереса и потреба у области кошарке у колицима.
 
Првобитно, савез је настао удруживањем седам клубова, а тренутно у свом саставу има четири клуба и делује у складу са правилима Међународне асоцијације кошаркаша у колицима.

Више icoMore


26.02.2019.

Ускоро излази публикација „Резултати спортиста Србије“ за 2018. годину

ИНДОК служба Завода  за спорт и медицину спорта РС учествовала  је у  изради публикације Резултати спортиста Србије

  
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије објављује публикацију „Резултати спортиста Србије“ као годишњи преглед највећих српских спортских домета. Прикупљање и издавање резултата спортиста за претходну годину  реализује се у сарадњи са  Националним гранским савезима, а у интересу праћења успешности српског спорта.
Публикација је документ на основу кога Министарство омладине и спорта и остале спортске структуре врше евалуацију, планирање и расподелу новчаних средстава.
Од 2000. године формирана је централна база података о резултатима спортиста Србије доступна за јавност на званичном сајту Завода.

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.