Линија
Republicki zavod za sport
31.05.2019.

ОСК Караташ током лета база за перспективне спортисте

Спортски објекат Завода за спорт и медицину спорта у служби здравља и спорта

 
У време лета на простору Омладинског спортског кампа Караташ, који омогућава смештај за 350 корисника, реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија. Велики спортски комплекс је у служби развоја школског, универзитетског и врхунског спорта. У функцији је савремена спортска инфраструктура за развој рукомета, кошарке, одбојке, тениса, а постоје  и  терени за фудбал и одбојку на песку. У оквиру пространог комплекса налази се савремена трим-стаза и стена за спортско пењање, а оформљена је и учионица за теоретску наставу.
У договору са лекарима, психолозима и стручњацима за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС врше се медицински прегледи, психодијагностика и моторичка мерења. 

Више icoMore


29.05.2019.

Редовне контроле спортиста у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска кошаркашка репрезентација Србије У-18

Медицински прегледи врхунских такмичара се обављају у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара,  где  је јасно одређена врста медицинских прегледа  и тестирања за сваку категорију спортиста.
 
Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима.
 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста.

Више icoMore


28.05.2019.

ПРЕГЛЕД РЕЗУЛТАТА СПОРТИСТА СРБИЈЕ У 2018. ГОДИНИ

Преглед резултата из публикације „Резултати спортиста Србије“

Овим прегледом су обухваћена сва велика међународна текмичења на којима су спортисти Србије освојили значајне резултате у 2018. години. Приказане су медаље и њихови освајачи на свим такмичењима у сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији.
 
 
Спортисти Србије су у 2018. години, према подацима националних спортских савеза, освојили укупно 789 медаљa у 47 категорисаних спортских грана. У сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији спортисти Србије су освојили 271 златних, 208 сребрних и 310 бронзаних медаља. Од укупно освојених 789 медаља, 420 медаља су освојили такмичари у сениорској 236 такмичари у јуниорској, а 133 медаље такмичари у кадетској конкуренцији. Од укупног броја освојених медаља, 484 медаље су освојене у мушкој, а 305 медаља је освојено у женској конкуренцији.
 
На СВЕТСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 76 медаља у 22 категорисанe спортскe гранe, од тога 23 златнe, 22 сребрнe  и 31 бронзане  медаље.
 
На СВЕТСКИМ КУПОВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 133 медаље у 19 категорисаних спортских грана, од тога 52 златних, 31 сребрних  и 50  бронзаних  медаља.
 
На ЕВРОПСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 138 медаљa  у 26 категорисаних  спортских  грана, од тога 30 златних, 40 сребрних и 68 бронзаних медаља.
 
На ЕВРОПСКИМ КУПОВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 108 медаља у 6  категорисаних  спортских  грана, од тога 49 златних, 30 сребрних и 29 бронзаних медаља.
 
На БАЛКАНСКИМ ПРВЕНСТВИМА у 2018. години спортисти Србије су освојили укупно 278 медаљa у 19 категорисаних спортских грана, од тога 95 златних, 68 сребрних и 115 бронзаних  медаља.
 
На XVIII МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА које су одржане у Тарагони у Шпанији 2018. године, спортисти Србије су освојили укупно 32 медаљe у 11 категорисаних спортских грана, од тога 12 златних, 11 сребрних и 9 бронзаних  медаља.
 
Треба напоменути да су спортисти Србије освојили још око 300 медаља и на мањим међународним такмичењима (регионална такмичења, турнири, гранд при, митинзи, регате итд).
 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије објављује публикацију„Резултати спортиста Србије“ као годишњи преглед највећих српских спортских домета. Прикупљање и издавање резултата спортиста за претходну годину  реализује се у сарадњи са Спортским савезом Србије и Националним гранским савезима, а у интересу праћења успешности српског спорта.
 
Публикација је документ на основу кога Министарство омладине и спорта и остале спортске структуре врше евалуацију, планирање и расподелу новчаних средстава. Од 2000. године формирана је централна база података о резултатима спортиста Србије доступна за јавност на званичном сајту Завода.
 

Више icoMore


27.05.2019.

Завршена 2. Међународна конференција медицине спорта

Завршена је 2. Међународна конференција медицине спорта под називом "Нова димензија медицине спорта" која је окупила бројне лекаре и спортске стручњаке који делују и раде за добробит спорта уопште.

Конференцији је присуствовао и министар омладине и спорта Турске, Мехмет Мухарем Касапоглу, који је приликом свечаног отварања истакао да су за квалитетан развој спортиста потребни пре свега добри тренери, спортски научници и лекари који разумеју потребе савременог спорта. 
Министар омладине и спорта Републике Србије, Вања Удовичић, овом приликом је навео да су спорт и здравље нераскидиво везани, и да је спорт један од најефикаснијих начина за вођење здравог живота, а да су здравље и физичка припремљеност предуслови за добар спортски учинак.
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, Горан Бојовић, овом пригодом је нагласио да треба да будемо поносни због тога што је у Београд дошао велики број светски признатих предавача, уз податак да је идеја за организацију научне конференције проистекла из чињенице да се све чешће дешавају незгоде у спорту и у рекреацији.
У нашој земљи први пут гости су чланови ФИМС-а, на челу са председником професором Фабијом Пигозијем, који је уједно и ректор Универзитета Форо Италико у Риму. Један од водећих лидера на пољу антидопинга у спорту професор Јанис Питсиладис на научном скупу је одржао предавање о искуствима и иновацијама на пољу допинга. Запажена су и предавања стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС.
Свечаном отварању конференције присуствовали су и др Златибор Лончар, министар здравља и Њихова Краљевска Височанства, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, иначе покровитељи и почасни гости скупа.
Друга Међународна конференција медицине спорта одржана је у београдском Центру Сава уз подршку ФИМС-а, Министарства омладине и спорта и Министарства здравља Владе Републике Србије, а у организацији Завода  за спорт и медицину спорта Републике Србије. 

Више icoMore


27.05.2019.

Додељене "Мајске награде" најбољима у спорту

Директор Завода на додели признања најбољим спортистима

Највише спортско признање у Србији "Мајска награда", додељено је 43. пут, у Дому Народне Скупштине, најзначајнијим појединцима и клубовима за 2018. годину. Награде су примили Спортски савез општине Пожаревац, за територијални савез, лауреат за спортску организацију је КК Црвене Звезада, спортиста у олимпијском спорту, ватерполиста Милан Алексић, спортиста у неолимпијском спорту, Јасмина Анђелковић, куглање, спортиста са инвалидитетом, Дејана Бачко, теквондо, спортски стручњак, Стојан Добров, спортски функционер Немања Марјан, спортски новинар Недељко Иљукић, а награде за животно дело постхумно су добили Мирко Бутулија и Милош Митић.

Више icoMore


22.05.2019.

Потписан уговор о изградњи мултифункционалне дворане

Почетак изградње дворане у јуну месецу

 
Данас је потписан  уговор о изградњи мултифункционалне дворане, а тројни уговор је потписан између Министарства  омладине и спорта, Завода за спорт и медицину спорта РС и W.D. Concord West грађевинске  фирме која изводи радове.
Уговор су потписали Предраг Перуничић, државни секретар у Министарству омладине и спорта, директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић и Дејан Стојановић, директор грађевинске фирме W.D. Concord West.
Радови на изградњи савремене мултифункционалне дворане у Кошутњаку почеће у јуну месецу, а укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра. Спортски објекат  биће изграђен у склопу Завода за спорт и медицину спорта РС на површини од 3,36 хектара. У оквиру објекта предвиђен је тренажни простор за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова. На располагању спортистима биће и заједнички садржаји у оквиру објекта, као што су зона за релаксацију, теретана, сала за такмичења и спортове са лоптом.
Циљ улагања Владе Републике Србије јесте развој и унапређење спортске инфраструктуре у оквиру Завода који испуњаваја високе стандарде и захтеве за развој спорта уопште.
Будући да  својим методичним деловањем,  савременим спортским објектима и смештајним капацитетом Завод за спорт и медицину спорта РС преко шест деценија представља снажан ослонац врхунским спортистима, сама изградња  овако јединственог објекта у региону биће  велики  искорак напред за српски спорт.

Више icoMore


21.05.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо,

Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015. године одржао успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине  са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част нам је да Вас позовемo да будете део Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду. Подршку и помоћ смо добили и од Министарства омладине и спорта РС.

Опширније


Више icoMore


21.05.2019.

Сутра у хотелу Трим „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“

„FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“ увод пред одржавање 2. Српске међународне конференције медицине спорта

 
У среду и четвртак, 22. и 23. маја, у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије одржава се „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Завод у сарадњи са ФИМС-ом (Интернационална Федерација спортске медицине) у хотелу Трим у Кошутњаку, по први пут у Србији, реализује „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Предавања се реализују на српском језику по програму који  је утврдила Интернационална федерација спортске медицине. Након завршеног курса учесници добијају међународни сертификат.
 

Више icoMore


21.05.2019.

Београдско атлетско првенство за особе са инвалидитетом на стадиону у Кошутњаку

Подршка Завода за спорт и медицину спорта РС у организацији такмичења

Првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом одржава се у четвртак 23. маја на атлетском борилишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку. На такмичењу се очекује више од 120 учесника оба пола свих узраста и видова инвалидитета са простора Града. Осим чланова „Погледи“, једног од најтрофејнијих спортских колектива, најављено је учешће и других клубова и удружења, ученика школа и корисника услуга установа социјалне и здравствене заштите који ће се надметати у шест дисциплина програма.
 
 
Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину подржао је и омогућио одржавање такмичења које се реализује на спортском објекту Завода за спорт и медицину спорта РС који је уступљен бесплатно на коришћење. Организатор атлетског првенства Београда за особе са инвалидитетом је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Националним параатлетским савезом.

Више icoMore


21.05.2019.

Женска ватерполо селекција на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Сениорке на припремама у базен-хали Кошутњак

У уторак и среду, 21. и 22. маја,  у базен-хали Завода за спорт и медицину спорта РС репрезентативке Србије у ватерполу обавиће припреме пред одлазак на турнир. Женска ватерполо селекција узеће учешће на турниру на коме учествује 12 репрезентација, а који се одржава од 24. до 27. маја у Брну, у Чешкој Републици.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.