Линија
Republicki zavod za sport
11.03.2020.

Филиповић на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, у Сектору медицине спорта утврђује се здравствени статус и функционалне могућности. Завод за спорт и медицину спорта РС делује у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима, али исто тако ради у циљу побољшања свих неопходних карактеристика за добар спортски учинак такмичара. У оквиру нашег спортског комплекса реализују се тренинзи у савременим објектима за спорт као и групна и индивидуална рекреација и корективна гимнастика.  Деловање Завода обухвата, добрим делом, имплементацију проверених, савремених, стручних и научних сазнања, чија се адекватна примена може позитивно одразити на целокупан систем спорта Републике. На простору од 42 хектара у Кошутњаку налазе се лабораторије за спортско - медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, као и хотел Трим. Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.  

Филип Филиповић је српски ватерполиста који тренутно наступа за Про Реко. Са 14 година дебитовао је за први тим Партизана, а са 16 дебитовао за сениорску репрезентацију. Са јуниорском репрезентацијом освојио је Европско првенство 2002. године у Италији у Барију, 2004. године на Малти и 2006. године у Румунији у Великом Варадину. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Европском првенству 2006. у Београду и сребрну медаљу на Европском првенству 2008. у Малаги и бронзану медаљу на Олимпијским играма 2008. у Пекингу. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Светском првенству 2009. у Риму. На летњим олимпијским играма 2012. године са репрезентацијом Србије освојио је бронзану медаљу, а уврштен је у идеални тим турнира. На Олимпијским играма у Рију 2016. са репрезентацијом Србије је освојио златну медаљу и проглашен за МВП турнира.
 
Ватерполо репрезентација Србије јуче је елиминисана у четвртфиналу европских квалификација Светске лиге, пошто је у Београду поражена од селекције Шпаније 13:11. Најефикаснији у српском тиму био је капитен Филип Филиповић са пет голова. "Делфинима" следи разигравање за пласман од петог до осмог места.

Више icoMore


10.03.2020.

64 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

''Изузетно смо поносни на све оно што смо у протеклих 6 година урадили и тако допринели да Завод данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима и несебичној помоћи Министарства спорта и омладине на челу са министром Вањом Удовичићем, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, али и да шири и размењује открића, технологије и знања у области спортске медицине и буде домаћин великих међународних догађаја. Планирани пројекти везани за инфраструктуру напредују, а пројекат изградње две вештачке стене за спортско пењање о коме сам говорио прошле године је у међувремену завршен и недавно је добио и званични сертификат од стране Међународне Федерације за спортско пењање. Сада имамо боулдер стену дужине 36 метара и другу висине 15 метара, чија је намена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање што нам отвара врата за организацију великих такмичења, тако да је Београд већ потенцијални организатор Европског купа у спортском пењању у августу месецу ове године. Радови на пројекту Мултифункционалне дворане за разне врсте спортова напредују из дана у дан и да пројекат полако добија свој коначни изглед савременог и модерног центра на светском нивоу. Завод је 2015. и 2019. био домаћин Међународне конференције медицине спорта. Србија је након тога оцењена као сјајан домаћин и колаборативни члан ФИМС-а са великим потенцијалима, и са огромном заслугом на промоцији спортске медицине у региону и шире. Главни задатак и мисија Завода у 2020. години је да покушамо да заслужимо и добијемо организацију Светског конгреса медицине спорта 2024. за коју ћемо се кандидовати у септембру месецу ове године у Атини. Кандидатура је част и привилегија да се овако један велики догађај доведе у нашу земљу'', закључује директор ЗСМСРС Бојовић.

Завод за спорт и медицину спорта РС уручио је захвалнице Фудбалском савезу Србије, Кошаркашком савезу Србије, Одбојкашком савезу Србије, Пливачком савезу, Ватерполо савезу, Сртељачком савезу, Савезу за школски спорт и баскеташима Србије. Појединачне захвалнице су добили Слободан Гејо, тренери Марина Маљковић, Слободан Ковач и Дејан Станковић.
 
Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић се током свечаности у Клубу посланика захвалио свима који су веровали у идеју Завода за спорт и медицину спорта РС и несебично давали себе у развоју ове институције.
''Желим вам много година у којима ћете обарати сопствене рекорде и постављати високе циљеве. Срећан вам 64. рођендан'', рекао је министар Удовичић.

Више icoMore


10.03.2020.

Прослава Завода за спорт и медицину спорта РС

У Клубу Посланика, обележено је 64 година рада и постојања Завода за спорт и медицину спорта РС. Уз многобројне званице, прослави је присуствовао и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, државни секретар министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, као и наш прослављени фудбалер Дејан Станковић, нови тренер ФК Црвена звезда.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г. Горан Бојовић, поздрављајући присутне изјавио је: "Завод за спорт и медицину спорта РС као јединствени центар у региону, интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе која годинама уназад развија професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. Уз континуирану модернизацију када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова, константно радимо и на унапеђењу инфраструктуре. Реконструкцијом отворених игралишта грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. Завод за спорт и медицину спорта РС као Национални тренинг центар, плански надограђује кућу свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста. Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, спортско-рекреативни центар и научно-истраживачка делатност у Кошутњаку представљају важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту. Изградњу две стене за спортско пењање смо завршили. У скорашње време очекује нас организација међународног такмичења у планинарству. Крајем године подносимо кандидатуру за организацију међународне конференције спортске медицине, увелико смо у реализацији пројекта мултифункционалне дворане. У наредним месецима креће се у реконструкцију управне зграде, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша фирма је смештена у сами врх светских спортских института''.
 
   
 
На крају свечаности, директор ЗСМСРС је уручио захвалнице савезима, удружењима и појединцима за изузетне резултате и допринос у име развоја спорта у земљи и свету.
 
И након више од шест деценија рада, наша научно - истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности. Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

Више icoMore


9.03.2020.

Завод за спорт и медицину спорта РС обележава 64. година постојања

Завод за спорт и медицину спорта РС данас слави рођендан. Богатом историјом од преко шест деценија, учествовао је у еволуцији која је резултирала овим данас и у оствареним спортским достигнућима наших шампиона. Даљи рад наше куће је првенствено усмерен на развој врхунског спорта у циљу што веће афирмације српског спорта.

''Завод за спорт и медицину спорта РС је и у протеклој години остварио напредак на многим пољима. Захваљујем се колегама, сарадницима који су својим ангажовањем допринели да се као успешна и продуктивна фирма попнемо на лествицу више. Након реконструкције издвојеног одељења Омладинско - спортског кампа Караташ, изградили смо вештачку стену за спортско пењање и увелико кренули у изградњу мултифункционалне дворане. Кроз промоцију наше куће послали смо грађанима јасан сигнал колико је битан спорт и тиме скрећући пажњу на важност бављења спортом и рекреацијом, а као доказ наше посвећености томе, обновљена је Трим стаза у Кошутњаку која је и најмодернија у држави, а такође су реконструисани и други терени који се налазе на отвореном. Вредности спорта заправо су стубови на којима почива квалитетно друштво са једнаким могућностима за све'', истакао је директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Више icoMore


6.03.2020.

Интернационална федерација спортске медицине

 
Организациони одбор 36. светског конгреса спортске медицине уложиће све напоре за научно плодан састанак, јер ће познати светски стручњаци имати прилику да размењују своје знање и искуство о најновијим достигнућима у спортској медицини.
 


Више icoMore


6.03.2020.

ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

Оглашава се пријем у радни однос, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, на неодређено време са пуним радним временом за следећа радна места:

а) Двоје лекара опште праксе-доктора медицине;
б) Двоје лекара специјалиста медицине спорта;
в) Кувар.

Више icoMore


6.03.2020.

Рођендан Завода за спорт и медицину спорта РС

''Завод за спорт и медицину спорта РС 09.03. слави рођендан, поносни 64. Богатом историјом од преко шест деценија, учествовао је у еволуцији која је резултирала овим данас и у оствареним спортским достигнућима наших шампиона. Даљи рад наше куће је првенствено усмерен на развој врхунског спорта, спортске инфраструктуре са циљем што веће афирмације српског спорта'', најављује директор ЗСМСРС г. Горан Бојовић.


Више icoMore


6.03.2020.

Средњошколци на физичким активностима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У I Националном тренинг центру, хали Дома спортова ЗСМСРС, већ извесно време, средњошколци спроводе додатне физичке активности. Наша научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

''Циљ је да вратимо рекреативце и спортисте на Кошутњак, да користе новоизграђене и реконструисане терене и да воде рачуна о њима, а позивам и све савезе да користе ове и остале капацитете I Националног тренинг центра'', наводи директор ЗСМСРС г. Горан Бојовић.
 
Капацитет Дома спортова омогућава одржавање бројних садржаја за различите групе корисника као и реализацију семинара, спровођење тренажних процеса, спортских кампова, такмичења, манифестација, одржавање настава физичке културе и др.
 
Дом спортова – Први Национални тренинг центар задовољава потребе како репрезентативних селекција тако и клубова за спровођење процеса тренинга. Структура спортског објекта омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника.
 
Све спортске просторије на располагању су током целог радног времена овог спортског објекта, сваког дана у недељи од 07.00 до 22.00 сата.

Више icoMore


5.03.2020.

I Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС

Први Национални тренинг центарзадовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга. Наш тренинг центар располаже са отвореним и затвореним базенима, халом, салама, сауном и теретанама, атлетским стадионом, трим стазом, отвореним теренима за кошарку, рукомет и одбојку.

Структура спортских објеката омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника као и реализацију семинара, спортских кампова, такмичења, манифестација. Комплекс Отвореног пливалишта Кошутњак обухвата пет базена, од којих се олимпијски базен наткрива у периоду од септембра до јуна. Базен хала прилагођена је за кориснике са посебним потребама, а погодује и репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима. На отвореним теренима  за рукомет, одбојку и кошарку постављена је нова тартан подлога, а следи инсталирање видео надзора на сваком терену појединачно. У оквиру хотела Трим се налази, поред соба и апартмана, и конференцијска сала, ресторан са савременом кухињом где се оброци могу прилагодити спортистима и њиховом тренажном процесу, велика башта на отвореном и најсавременије игралиште за децу где најмлађи могу уживати у разноврсним садржајима. Дом спортова је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. У склопу Националног центра је и издвојено одељење у општини Кладово, Омладинско Спортски камп Караташ. У току су инфраструктурни пројекти из којих ће нићи Мултифункционална дворана и вештачка стена за пењање.
 
Управа Завода за спорт тако проширује круг својих корисника, будући да осим врхунских спориста и других рекреативаца даје снажан подстицај за развој психофизичких способности деце од најмлађег узраста.
 
Визија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте друштво у коме је право на спорт право сваког појединца док је брига о врхунском спорту, али и општем положају спорта и физичке активности свих наших грађана обавеза наше установе.
 
Промовишемо здрав начин живота кроз физичку активност и здраву исхрану, пружање стручне подршке организацијама у спорту и спортској пракси, праћење и примена најновијих стручних и научних достигнућа у области спорта, стручних анализа и истраживања, као и припремање валидних информација од значаја за доношење одлука у области спорта на нивоу Државе.

Више icoMore


5.03.2020.

Изградња мултифункционалне дворане Завода за спорт и медицину спорта РС

 Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону

''Генералним планом Београда 2021.'' предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку који је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.

У току је изградња мултифункционалне дворане за различите спортове и вештачке стене за пењање. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку на површини од 3,36 хектара.
 
Пројектом је предвиђена изградња сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Завршетак свих радова очекује се почетком 2021. године. 

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.