Линија
Republicki zavod za sport
7.06.2019.

Стипендиста Министарства спорта у шаху и фудбалер ФК Црвена звезда на медицинским прегледима у Заводу

Ултразвук Срца  као обавезни део прегледа врхунских спортиста

 
У Сектору медицине спорта примењује се интердисциплинаран приступ који подразумева  утврђивање здравственог статуса и функционалних могућности спортиста.
 
Врхунски фудбалер и шахиста обавили су основне медицинске прегледе као и функционално тестирање.
 
Функционалним тестирањима се одређује максимална потрошња кисеоника и утврђује степен кондиције спортиста, уз константан мониторинг кардиоваскуларног и респираторног система током прогресије теста.
 
Према Правилнику о утврђивању здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима, ултразвук срца једном годишње раде све националне селекције и сви професионални спортисти.

Више icoMore


6.06.2019.

Ватерполо клуб Партизан на медицинским прегледима у Заводу

Преглед врхунских спортиста обављен у складу са Правилником

 
Ватерполистима ВК Партизан обављен је преглед у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара где је јасно прецизирано да се прегледи обавезно раде на шест месеци, осим уколико не постоје индикације да се медицинска провера и тестирање спроведу раније.
 
Спортско медицински прегледи се прилагођавају узрасту, полу, врсти спорта, дужини спортског стажа и рангу такмичења испитаника. Сходно потребама, могу да се обаве у лабораторијама или на терену.

Више icoMore


6.06.2019.

Теренска тестирања омладинских селекција ОФК Титоград

Стручњаци Одељења за моторичка истраживања и аналитику у спорту стручна подршка фудбалерима Црне Горе

 
Стручњаци за аналитику у спорту Завода за спрот и медицину спорта РС обавили су тестирање омладинских селекција ОФК Титоград из Подгорице. Најмлађе селекције прволигашког клуба прошле су тестирања батеријом специфичних тестова за фудбал.
Током три дана извршена су теренска  тестирања 100 дечака између девет и 16 година старости.
Основни циљ периодичног моторичког мониторинга заправо је оптимизација дугорочног развоја младих фудбалера, због чега стручни тим за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС две године делује као стручно саветодавна подршка.

Више icoMore


5.06.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС организује бесплатне спортске садржаје током лета

„Летњи спортски камп“ у Кошутњаку од 17. јуна за ученике Београда

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, организује бесплатан спортско-рекреативни камп за основце и средњошколце. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима у периоду од 17. јуна до 26. јула.
 
Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
„Летњи спортски камп“ је осмишљен за 300 ђака основних и средњих школа са територије Београда, а само 50 средњошколаца  може да аплицира за бесплатне рекреативне садржаје у Заводу, будући да је број места ограничен.
Очекује се, колико је планом и предвиђено, учешће 100 ученика нижих разреда и 150 ученика виших разреда основне школе.
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


5.06.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС организује бесплатан курс пливања током лета

Бесплатна школа  пливања за ђаке основних и средњих школа у Кошутњаку

На Отвореном пливалишту Кошутњак током целе летње сезоне купања биће реализована бесплатна школа пливања за ђаке који преузму бесплатне ваучере од Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Програм пливања траје од 17. јуна до 31. августа, а биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Сваки од циклуса траје по пет недеља, с тим што се последње недеље врши  провера  стечених вештина и надокнађују часови, у случају лошег времена.  Обука пливања биће реализована сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном базену пливалишта Кошутњак. 
 
Курс пливања се организује у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, а програмиран је за 250 ученика основних и средњих школа, тако да је 120 места предвиђено за ученике од првог до четвртог разреда, 180 места за ученике од петог до осмог разреда, док је 50 места резервисано за ђаке средње школе.
  
Обуку пливања воде висококвалификовани стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС, а  пракса је да се на крају сваког  циклуса  доделе дипломе учесницима.
Дуги низ година ученици  различитог нивоа знања узимају учешће у организованој школи пливања Завода која, осим усавршавања пливачких техника,  има за циљи и подизање општих психофизичких способности деце и младих и усмеравање на друге, сродне  спортиве.
У  време трајања летње сезоне  купања свакодневно дежурају спасилачка и лекарска служба, као и службено лице МУП-а Чукарице.
 
Све додатне информације можете добити на телефон 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


5.06.2019.

Репрезентативци Србије на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Редовне контролне прегледе обавили су рукометашица Јелена Терзић и ватерполиста Душко Пијетловић


Више icoMore


4.06.2019.

Производи Мг Мивела на поклон рекреативцима 7. jуна у склопу обележавања Међународног дана трчања

 На отвореним објектима Завода за спорт и медицину спорта РС рекреативцима на поклон флашица воде

 
У  петак, 7. јуна када се обележава Међународни дан трчања Мг Мивела, као званични партнер Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, делиће своје производе рекреативцима на трим-стази и на другим спортским игралиштима у Кошутњаку.
Спорт и добре навике кључ су квалитетног живота, те тако предлажемо  суграђанима да се у петак 7. јуна у што већем броју одазову рекреацији  која има за циљ промоцију здравља и виталности.

Више icoMore


4.06.2019.

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан не ради од понедељка 10. јуна

Лекарски прегледи биће реализовани на Одељењу медицине спорта Кошутњак

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан неће радити од понедељка 10. jуна до краја августа. Током летњих месеци преглед активних учесника спортских активности преузима Одељење медицине спорта Кошутњак.
Медицински прегледи и тестирања учесника у спортским активностима могу да се закажу сваког радног дана на 011 3555 - 460 у времену од 10 до 15 сати.

Више icoMore


4.06.2019.

Спортисти Савеза слепих и слабовидих и репрезентативка у саватеу на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти Савеза слепих и слабовидих и репрезентативка Србије у саватеу обавили су прегледе и тестирања у Кошутњаку.

Примарна активност Завода за спорт и медицину спорта РС односи се на утврђивање здравственог статуса и функционалних способности спортиста свих категорија, у интересу очувања здравља и радне способности.

Више icoMore


3.06.2019.

Репрезентативне селекције спортиста на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Врхунски такмичари савате спорта и стрелци на редовним мерењима

Основни медицински прегледи и функционални тестови представљају примарни део прегледа спортиста, потом следе моторичка и психолошка тестирања.
 
Када говоримо о функционалном тестирању, оно, између осталог, служи да се добије јасан увид у спортску форму такмичара. 
 
На основу спроведеног тестирањана покретној траци или неком другом ергометру (бициклергометар, веслачки, кајакашки, пливачки ергометар), добија се низ измерених и изведених параметара, помоћу којих се утврђује ниво функционалних способности и одређују индивидуалне тренажне зоне оптерећења, односно срчана фреквенција или пулс на коме ће се остварити тренажни циљеви. 
 
Резултати тестова служе и за израду плана и програма тренинга у интересу подизања спортске форме такмичара. 

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.