Линија
Republicki zavod za sport
11.05.2020.

Фудбалер ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Секу Жуниор Саного (Обала Слоноваче, Абиџан, 5. маја 1989.) је везни фудбалер који тренутно наступа за Црвену звезду, а стигао је на једногодишњу позајмицу из Ал Итихада. За репрезентацију своје државе дебитовао је 2017. године.

 
Тестирања на Изокинетичком динамометру
 
Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга. Тестом физичког напора се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан.
 
Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   
 
Проценом и евалуацијом моторичких способности на изокинетичком динамометру тренери и спортисти у Заводу добијају следеће могућности:
 
- увид у иницијално, прелазно и финално стање припремљености одрећених мишићних група,
- евалуацију стања након повреда,
- евалуацију успешности рехабилитације,
- превенцију повреда и оштећења,
- планирање и програмирање тренажног процеса,
- праћење ефикасности тренажног процеса,
- индивидуализација у раду,
- корекције тренажног процеса,
- стручно - саветодавне помоће,
- мотивацију за даљи рад.
 
Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.

Више icoMore


8.05.2020.

Почетак рада Завода за спорт и медицину спорта РС

Поштовани,

Завод за спорт и медицину спорта РС почиње са радом и заказивањем лекарских прегледа од понедељка 11.05.2020. године у нешто измењеном режиму. У циљу реализације и спровођења превентивних мера и спречавања ширења заразне болести COVID – 19, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије ћеу складу са препорукама Владе РС применити максималне превентивне мере како бисмо заштитили све наше кориснике. 

За све наше кориснике прослеђујемо важна обавештења:
 
1.      Прегледи се на Кошутњаку обавезно заказују телефонским путем као и у протеклом периоду на:
 
телефоне 011/3555 460 ; 011/3555 461 у периоду од 10.00 14.30 часова
као и на мејл адресу: medicina@rzsport.gov.rs
  
-          напомена: амбуланта Ташмајдан ће бити затворена до даљег а прегледи наших корисника ће се привремено пребацити на Кошутњак
 
2.      Кошутњак ће почети са радом у две смене: прва од 7.30 – 15.30 и друга смена од 12.00 – 20.00 часова
 
3.      При доласку на преглед, уколико долазите први пут, обавезно скинути са сајта упитник за:
-          жене
-          мушкарце
-          као и сагласност за тест
 
Обзиром на тренутну актуелну ситуацију уведен је нови упитник / анкета:
 
-          кратка епидемиолошка анкета која је постављена на сајт у делу са формуларима (обавезна је за све кориснике наших услуга и њу доставити заједно са поменутим формуларима при доласку на преглед)
 
Формуларе читко попунити а на крају обавезно потписати као и сагласност за тест (уколико је испитаник малолетно лице, то мора учинити у његово име родитељ или старатељ)
 
4.      по доласку на преглед корисници морају имати обавезно маску, флашицу са водом, своју личну опрему за хигијену након коришћења свлачионице и туш кабине (пешкири, купка, шампон)

5.      током прегледа најмлађих спортиста, родитељи или друга лица у пратњи морају имати маске све време боравка у нашој установи

Савети о новом корона вирусу

Заштита Савети за родитеље 1
Симптоми Савети за родитеље 2
Превентива Савети за родитеље 3
Коришћење маске Савети за родитеље 4


Више icoMore


8.05.2020.

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма

''Из привремене болнице на Београдском сајму где су збирнути пацијенти оболели од новог корона вируса, отпуштен је један број пацијената са лакшом клиничком сликом на кућно лечење. Остали су подвргнути даљем третману лечењa до оздрављења. Број оболелих се смањио, што није разлог за опуштање. Статистика је неумољива и забрињавајућа, зато апелујем на наше грађане да се и даље придржавају предложених мера како би сачували себе, а и друге у окружењу. Желео бих да се захвалим свима, свим мојим колегама и осталима у држави који су поднели највећи терет, који се боре против ове опаке болести и дају све од себе 24 сата да ово прође што безболније. Сви ми овде када завршимо са овим карантином и када све ово прође, надамо се да ћемо моћи да помогнемо активно у даљој борби против вируса'', поручује директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић, иначе директор привремено – импровизоване болнице на Београдском сајму.

 Директор ЗСМСРС Горан Бојовић са ангажованим припадницима војске РС

Више icoMore


24.04.2020.

Директор Бојовић о импровизованој болници на Београдском сајму

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма у којој се лече пацијенти са симптомима обољења Covid-19, према речима директора привремене болнице, иначе директора Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горана Бојовића, функционише добро. Лекови, медицинска средства, санитетски материјал и друга неопходна медицинска опрема и заштитна средства привременој болници су обезбеђена. Исхрану пацијената у привременој болници обезбеђује установа за смештај и исхрану студената Студентски центар "Београд".

 
''Ради ефикасног сузбијања епидемије и лечења оболелих у Републици Србији, отворени су многи привремени објекти за смештај и лечење оболелих од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 , налик овој привременој болници "Београдски сајам". Велику подршку, поред лекара и другог медицинског особља Завода за спорт и медицину спорта РС, пружају лекари и медицинске сестре из Дома здравља ''Савски венац''. Ослоњени једни на друге у борби против ове пошасти'', изјавио је Бојовић.

Више icoMore


23.04.2020.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС честитао припадницима Војске Србије празник

''Честитам Вам празник, захвалан што постојите, у нади и уверењу да ћете и у наредном периоду професионално обављати свој посао који је од великог значаја за наш национални идентитет. Хвала Вам на доприносу и подршци, не само кроз чување мира и безбедности, већ и због ваше ангажованости на пољу сузбијања пандемије која је и нас задесила'', са захвалношћу истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске. Као продукт самосталности српске државе, уследило је стварање стајаће војске и установљавање Гарде. Српска војска настала је из устаничких чета, дакле из народа који се латио оружја да би изборио своју слободу. Дан Војске Републике Србије један је од најзначајнији је датума у историји српског народа.

Више icoMore


21.04.2020.

Директор Бојовић са сарадницима у привременој болници на Београдском сајму

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, г. Горан Бојовић, именован је за директора привремене болнице на Београдском сајму. Бојовић је са сарадницима, лекарима специјалистима и медицинским сестрама Завода за спорт и медицину спорта РС, ангажован на сузбијању пандемије која нас је задесила. Медицинско особље ЗСМСРС ангажовано је даноноћно око пацијената који су смештени у карантин у хали Београдског сајма.

''Веома сам захвалан својим сарадницима, колегама, који су ангажовани заједно са мном да помогнемо људима које је задесила невоља, пандемија коронавируса. Хвала им што уз мене раде предано и посвећено, дајући свој максимум уз наду да ћемо и ово тимски изгурати и ублажити последице овог у чему се налазимо'', истиче директор ЗСМСРС Бојовић.
 
''Циљ нам је исти. Сузбијање и елиминација пандемије. Да би изашли из свих ових околности са што мање људских и професионалних последица, потребно је слушати препоруке стручних лица превасходно зарад заштите нашег здравља. Делујмо дисциплиновано и будимо одговорни према себи и другима'', закључује Бојовић.

Више icoMore


24.04.2020.

Председништво Републике Србије

            Председништво Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Влада Републике Србије

     Влада Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Министарство омладине и спорта РС

       Министарство омладине и спорта РС


Више icoMore


24.04.2020.

Министарство здравља РС

     Министарство здравља РС


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.