Линија
Republicki zavod za sport
3.07.2020.

Хотел Трим

Хотел Трим функционално је повезан са читавим спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел отвореног типа са капацитетом за 56 гостију у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта за 120 гостију.  Смештајни капацитети објекта биће проширени на 7.000 квадрата, а све како би се побољшали услови за боравак спортиста, који ће долазити на припреме и такмичења. У овом делу града, који је оаза Београда, следи додатно преуређење које ће поред грађанства, привући и стране спортисте, а наше задржати у земљи како би своје припреме и тренажне процесе спроводили код нас.

Архитектура, уређеност простора као и израда намештаја ван прописаних стандарда пружају неопходан комфор кошаркашима али и другим гостима у току боравка. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу што омогућава припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.
 
Комплекс хотелског смештаја Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије базно је профилисан за смештај спортиста, али послује и по комерцијалним принципима, из тог разлога на дневном нивоу угости бројне рекреативце и друге посетиоце.
 

Више icoMore


3.07.2020.

1080 Quantum систем

Нови систем за тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

1080 Quantum систем направио је револуционарни напредак у обуци за брзину, снагу и окретност. Систем користи компјутерски контролисани моторизовани кабловски систем који омогућава тренерима и стручњацима за рехабилитацију да примене и контролишу отпор у широком распону вежби.
 

Више icoMore


3.07.2020.

Интернационална федерација спортске медицине

 
Организациони одбор 36. светског конгреса спортске медицине уложиће све напоре за научно плодан састанак, јер ће познати светски стручњаци имати прилику да размењују своје знање и искуство о најновијим достигнућима у спортској медицини.
 


Више icoMore


3.07.2020.

Олимпијске игре Токио

Олимпијске игре одложене су први пут у историји због пандемије коронавируса, а биће одржане 2021. године. У саопштењу које је објавила Влада Јапана наводи се да ће први пут у историји Олимпијске игре бити одложене, а да постоји могућност да оне чак буду одржане током пролећа наредне године. Свакако ће оне бити одржане најкасније у лето 2021. године, објавио је Међународни олимпијски комитет.

Одлука да се олимпијске игре 2020. одрже у Токију донета је 7. септембра 2013. у Буенос Ајресу. Токио је победио кандидатуре Мадрида и Истанбула. Ово је други пут да је Токио домаћин Олимпијских игара након 1964. и четврти пут да се игре организују у Јапану након Зимских олимпијских игара 1972. у Сапору и 1998. у Нагану. 

Ово ће бити друге од три узастопних Олимпијских игара у Источној Азији, након Зимских 2018. године у Пјонгчангу и пре 2022. у Пекингу.
 
На Олимијским играма у Токиjу ће бити одржана такмичења у рекордна тридесет три спорта. Након 2008. године ће се на игре вратити бејзбол и софтбол, а дебитоваће карате, спортско пењање, сурфовање, скејтборд, а унутар кошарких такмичења баскет 3x3 и у склопу бициклизма медисон и freestyle BMX. Мешовите мушко-женске категорије су уведене у атлетици, пливању, стоном тенису, стрељаштву, триатлону и џудоу.

Више icoMore


1.07.2020.

У петак 3. јула почиње сезона купања на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у петак 3. јула од 10 сати отпочиње са радом. Највеће пливалиште у Србији има пет базена који се у складу са прописима и технички сређују за почетак сезоне. Шкољке базена су очишћене, замењене су оштећене плочице и третиране противклизним средствима, а у непосредној близини рекреативног базена изграђене су трибине. У току лета постоји и разноврсна угоститељска понуда као и савремени пратећи садржаји, чиме је остварен пун комфор за боравак породица са малом децом, омладине, старијих лица.

Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.
 
Током целе летње сезоне купања биће реализована и бесплатна школа пливања. 
 
Радно време базена је од 10 до 19 сати сваког дана. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а Чукарице.

Више icoMore


1.07.2020.

Летња школа пливања и рекреаитивно пливање на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС за време летњег распуста реализујe бесплатне програме ''Летњу школу пливања ЗСМСРС 2020'' у периоду од 06. јула до 28. августа 2020. године.

Пријаве за учешће на програму ''Летња школа пливања ЗСМСРС 2020'' вршиће се сваког радног дана на Отвореном пливалишту ''Кошутњак'' од 8.00 часова.
 
Термин реализације обуке непливача и усавршавање пливачких техника је сваког радног дана у периоду од 8:00 до 10:00 часова на Отореном пливалишту ''Кошутњак''.
 
Сви београдски ученици ће уз ђачку књижицу бесплатно моћи своје слободно време средом да проведу на Отвореном пливалишту ''Кошутњак'', где се реализује рекреативно пливање у времену од 10:00 до 19:00 часова.
 
Циљ бесплатних програма је да се свој деци школског узраста омогуће бављење спортом, стицање здравих животних навика, да замене седентарни начин живота за активан, као и да квалитетније проводе слободно време у друштву вршњака и учењу нових вештина.
 
Програм летње школе пливања реализују искусни стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, професори физичке културе, који имају дозволу за рад Пливачког савеза Србије.
 
Контакт телефони: 066 6410 723 и 066 6410 823

Више icoMore


1.07.2020.

Рекреативно пливање за ученике београдских основних и средњих школа 3. јула 2020.

На Отвореном пливалишту ''Кошутњак'' у петак 3. јула 2020. у времену од 10:00 до 19:00 часова је дан рекреативног пливања за ученике београдских основних и средњих школа.

Улаз је бесплатан уз ђачку књижицу.

Више icoMore


1.07.2020.

Одбојкаши на контролама у ЗСМСРС

 Александар Атанасијевић и Никола Росић (чланови одбојкашке селекције Србије)

Већина одбојкашке сениорске селекције Србије, у протеклом периоду, обавила је комплетне спортско медицинске прегледе. Због новонастале ситуације која је погодила нашу земљу, пандемија вируса, наши одбојкаши су радили појединачне прегледе и тестирања. Српски репрезентативци Александар Атанасијевић и Никола Росић били су заражени корона вирусом. Росић је неколико дана провео у привремено - импровизованој болници на Београдском сајму, у којој су били ангажовани лекари и медицинске сестре из Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
''Хероји који воде рачуна о пацијентима са лакшом клиничком сликом на Београдском сајму, у најбољим могућим условима које су могли да организују. Аплауз који добијају у 20 часова је мало у односу на све оно што ти пожртвовани људи раде за нас и нашу земљу свакодневно. Захвалан сам им на огромној подршци и љубави које су ми пружали све време'', изјавио је Росић.
 
''Желео бих да вас обавестим да ми је стигао и други негативан тест на Covid-19,. Велика захвалост докторима и медицинским сестрама, на посвећности и енергији коју улажу да се сваки пацијент осећа сигурним'', рекао је Атансијевић.
 
Неопходне тестове и тестирања обавили су у Сектору медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС. Сектор медицине и психологије спорта делује кроз пружање спортско - медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ  у миру, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања. Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као  и  комлетну психодијагностику.

Више icoMore


30.06.2020.

Пливачи на тренажним процесима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Српски репрезентативци у пливању, своје тренажне процесе и припреме за будућа такмичења спроводе у спортским објектима Завода за спорт и медицину спорта РС. На располагању су им сви могући капацитети наше фирме. Главни део тренинга спроводе на отвореном пливалишту, у олимпијском базену. Наши репрезентативци бораве у хотелу ''Трим'' ЗСМСРС. Тренажни процеси свих врхунских спортиста и осталих спортиста Републике Србије, директно су или индиректно повезани са Заводом за спорт и медицину спорта РС, како кроз проверу здравствене спреме и физичких способности, тако и кроз праћење тренажних процеса. Савремени спортски објекти и смештајни капацитети Завода за спорт и медицину спорта РС представљају ослонац врхунским спортистима.

 Велимир Стјепановић, Ања Цревар, тренер Марко Спасов и Андреј Барна у теретани Дома спортова ЗСМСРС
 
Дом спортова Првог Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС задовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга. Структура спортског објекта, какав је Дом спортова, омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника као и реализацију семинара, спортских кампова, такмичења, манифестација.

Више icoMore


29.06.2020.

Михаил Дудаш у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Михаил Дудаш, српски атлетичар - десетобојац, данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио комплетне контроле здравствене спреме. Михаил је дугогодишњи корисник услуга наше фирме. Припреме за разна међународна такмичења је спроводио у затвореним и на отвореним теренима Завода за спорт и медицину спорта РС, у Дому спортова, на Атлетском стадиону где су му на располагању били теретана, базен и друго. Био је стациониран у хотелу ''Трим'' ЗСМСРС.

Спортско - медицински преглед обухвата:
 
-          Физикални преглед по системима
-          Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивање процента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
-          Електрокардиографија (ЕКГ)
-          Психодијагностика
-          Спирометрија
-          Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
-          Ултразвучни преглед срца
-          Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности
 
Михаил Дудаш (Нови Сад, 1. новембар 1989.) је српски атлетичар и члан је атлетског клуба ''Војводина'' из Новога Сада. Такмичи се у вишебоју, десетобоју на отвореном и седмобоју у дворани. Држи националне рекорде у обе дисциплине. Прву велику медаљу освојио је на Светском првенству за јуниоре 2008 године. На Европском првенству за млађе сениоре 2009. године освојио је две бронзане медаље. Европском првенству у Амстердаму 2016. године осваја бронзану медаљу са 8153 бода и са овим резултатом испуњава критеријум за одлазак на Летње олимпијске игре 2016. године. Био је најбољи атлетичар Балкана 2011. године. Добитник је мајске награде 2017. године.

Више icoMore


Странице: < Претходна 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.