Линија
Republicki zavod za sport
9.08.2019.

Изградња мултифункционалне дворане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону

„Генералним планом Београда 2021.“ предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку који је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.
У току је  изградња мултифункционалне дворане за различите спортове и вештачке стене за  пењање. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у продужетку Националног тренинг центра у Кошутњаку на површини од  3,36 хектара.  Пројектом је предвиђена изградња  сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран  је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Завршетак свих радова очекује се почетком 2021. године. 

Више icoMore


9.08.2019.

Одржан први од три планирана турнира у стоном тенису

Наредни турнир биће одржан следеће среде 14. августа

У среду 7. августа на Отвореном пливалишту Кошутњак одржан је први од три планирана турнира у стоном тенису за основце.  Следећи турнир биће реализован наредне среде 14. августа, када је и слободан улаз за ђаке основних и средњих школа, па се очекује још већи одзив деце за учешће у бесплатној рекреацији.

Више icoMore


7.08.2019.

Атлетичар Асмир Колашинац на прегледима и тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најуспешнији бацач кугле пред Светско атлетско првенство на провери форме

Асмир Колашинац обавио је прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни атлетичар  прошао је биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења. Важећим Законом о спорту сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара. Уколико постоје здравствене индикације или потреба такмичара, прегледи и друга мерења могу да се обаве и у краћем временском размаку од  шест месеци.

Више icoMore


6.08.2019.

Турнири у стоном тенису на Отвореном пливалишту Кошутњак

Наредне три среде бесплатна  рекреација за основце

Наредне три среде биће реализовани турнири у стоном тенису, тако да су основци, уз бесплатан улаз средом уз ђачку књижицу, у могућности да учествују и у бесплатним садржајима које током лета организује Завод за спорт и медицину спорта РС.
Турнири у стоном тенису биће реализовани  наредне три среде, односно 7, 14. и 21. августа на Отвореном пливалишту Кошутњак, од 12 сати.  Пријава за учешће биће обављена непосредно пре рекреативних такмичења у пинг-понгу, а координатор турнира је професор спорта и физичког васпитања др Мирослав Стевановић.
Такмичења ће бити реализована у непосредној близини базена „осмице“, у делу где је одржана школа стоног тениса.

Више icoMore


5.08.2019.

Бесплатне школе пливања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Пријава за бесплатну школу пливања у току

Од 29.  јула реализује се други циклус бесплатне школе пливања за ђаке основних и средњих школа на Отвореном пливалишту Кошутњак који се завршава 31. августа, када и летња сезона купања.
 
Рекреација за школарце реализује се  од 8 до10 ујутру на рекреативном и школском базену у присуству педагога физичке културе Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.
 
Бесплатна рекреација се реализује у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда,  са којим је уједно уређено да средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз на базен.
 
Пријава за учешће у бесплатном програму школе пливања и даље траје, а све додатне информације могу да се добију на контакт телефоне:  066 64 10 723  и  066 64 10 823.

Више icoMore


2.08.2019.

Тренер фудбалера ФК Црвена звезда Владан Милојевић на прегледима

Здравствени прегледи у циљу одржања здравља спортиста и спортских стручњака

Фудбалери ФК Црвена звезда недавно су обавили медицинске прегледе и функционална тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Здравствени статус утврдио је и тренер фудбалера првог тима Звезде” Владан Милојевић.

Здравствено-медицински прегледи обављају се у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара, али  и судија, делегата, тренера.


Више icoMore


2.08.2019.

Директор у обиласку спортских објеката у изградњи у Кошутњаку

Изградња иновативних објеката за развој врхунског спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, у пратњи помоћника директора, обишао је објекте у изградњи намењене за спорт и рекреацију. Изградња мултифункционалне дворане у Кошутњаку, за седам спортова  површине 15.179 квадрата, отпочела је пре месец и по дана и тече по  утврђеној динамици. Како наводи директор Завода, Горан Бојовић, радови теку по плану, између осталог,  и због изузетне стручности предузећа које је ангажовано за изградњу објекта.


Више icoMore


1.08.2019.

Базен и сауна нису доступни за кориснике до 15. августа

Због редовног годишњег техничког одржавања сауна и затворени базен неће радити до  15. августа.


Више icoMore


31.07.2019.

НАЦИОНАЛНE ЕВИДЕНЦИЈE У ОБЛАСТИ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Пројекат од изузетне важности за систем спорта РС 

 
 
Једaн од најзначајнијих послова у оквиру делатности Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и његовог Информационо документационог (ИНДОК) одељења је вођење Националних евиденција у области спорта, што подразумева прикупљање и обраду података као и периодично објављивање и публиковање збирних података из националних евиденција.
Вођење националних евиденција у области спорта Републике Србије је законска обавеза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, декларативно прихваћена као једна од основних делатности, односно као поверени посао (чл. 107, став 2. тачка 4. Закона о спорту РС „Службени гласник РС“, бр. 10/2016).
 
На основу члана 168. став 11. Закона о спорту („Службени гласник РС”, број 10/16), донет је Правилник о Националним евиденцијама у области спорта којим се прописује садржај, начин вођења и начин и услови коришћења података из евиденција.

 


Више icoMore


29.07.2019.

Кошаркаши на моторичким тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирања на изокинетичком динамометру

          Тестирање на изокинетичком динамометру омогућава:

  • Праћење односа различитих мишићних група које изводе одређени  моторички задатак, као и напредак способности након спровођења ретеста;
  • анализу записа  на основу  које може да се уочи  тежина и специфичност повреде, уз прецизне информације о скривеним узроцима повреда и јасну оцену пада способности;  
  • безбедну примену у фази рехабилитације, где се уједно и прати опоравак функција повређеног спортисте.

Више icoMore


Странице: < Претходна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.