Линија
Republicki zavod za sport
2.09.2020.

Лига нација 2020/21

Фудбалска репрезентација Србије добила је своје ривале у Лиги нација.

Наша репрезентација такмичиће се у другој дивизији Лиге нација, а распоређени смо у групу заједно са Турском, Русијом и Мађарском. Две утакмице ће се играти у септембру, две у октобру и две у новрембру.

Почињемо против Русије у гостима, сутра 03.09. од 20,45 часова.

Распоред и сатница:

1. КОЛО 03.09. 2020. године
Русија – Србија 20,45
Турска – Мађарска 20,45
2. КОЛО 06.09. 2020. године
Мађарска – Русија 18,00
Србија – Турска 20,45
3. КОЛО 09.10. 2020. године
Русија – Турска 20,45
Србија – Мађарска 20,45
4. КОЛО 12.10. 2020. године
Русија – Мађарска 20,45
Турска – Србија 20, 45
5. КОЛО 14. 11. 2020. године
Турска – Русија 18,00
Мађарска – Србија 20,45
6. КОЛО 17.11. 2020. године
Мађарска – Турска 20,45
Србија – Русија 20,45

Читава групна фаза биће одиграна у року од два и по месеца због почетка квалификација за Светско првенство у Катару.


Више icoMore


1.09.2020.

Процена моторичких способности одбојкаша

Контрола утренираности перспективних и врхунских спортиста у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта је једна од најзначајнијих делатности Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.

 Јуниорска одбојкашка репрезентација Србије
 
Најсавременијом дијагностичком опремом стручњаци Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту тестирају и анализирају моторичке способности спортиста. 
 
Проценом и евалуацијом моторичких способности тренери и спортисти добијају могућност:
 • Увида у иницијално, прелазно и финално стање припремљености
 • Стручно - саветодавне помоћи
 • Оптималног планирања и програмирања
 • Индивидуализације у раду
 • Праћења ефикасности тренажног процеса
 • Корекције тренажог процеса
 • Мотивације за даљи рад
Значај контроле моторичких способности се огледа у утврђивању предности и слабости код спортиста, карактеристикама потребним за успех и идентификовање талента. 
 

Више icoMore


1.09.2020.

Редовне контроле одбојкаша у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Јуниорски репрезентативци Србије у одбојци на здравственим контролама

У Сектору медицине спорта сви корисници спортско - медицинских услуга, пре контроле утренираности, пролазе детаљан медицински преглед, одређене нивое здравствене контроле, како би се утврдило здравствено стање. Након увида у здравствену спрему, пролазе стандардизоване тестове – функционална тестирања која се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.
 
Функционална тестирања - контрола утренираности:
 • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
 • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
 • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
 • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Више icoMore


31.08.2020.

Џудиста Немања Мајдов на тестирањима у ЗСМСРС

Немања Мајдов, српски џудиста, обавио је данас редовне здравствене контроле и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС.

 
Након обављених здравствених контрола у Центру за медицину и психологију спорта, обављена су му моторичка тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту. Поред здравствених и моторичких контрола, у Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста. Тестирања обухвтају: процену карактеристика личности вазних за успех у спорту, својстава спортске мотивације, стања и расположења пред наступ (такмичарска анксиозност, спортско самопоуздање), мерења способности психолошких вештина за превладавања стреса, процену општих и специфичних интелектуалних способности.
 
Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.
 
Након спортско – медицинских прегледа обављена су му моторичка тестирања, функционално скенирање покрете.
FMS (Functional movement screen – Функционално скенирање покрета) је алат који се користи за идентификацију асиметрије које резултирају функционалним недостацима у покрету. FMS има за циљ да идентификује неравнотеже у покретљивости и стабилности током седам основних модела кретања. Ови модели кретања су дизајнирани да обезбеде очитне перформансе основних локомоторних, манипулативних и стабилизирајућих покрета постављањем појединца у екстремним положајима где слабе и неравнотеже постају видљиве ако се не користи мобилност и контрола мотора. Када се ови недостаци идентификују кроз FMS, развија се програм корективних вежби с циљем спречавања повреда мишићно-скелетних органа, ради дугорочних циљева за здравље и виталност.
 
Немања Мајдов је двоструки шампион Европе за јуниоре 2014. и 2016. године. Освајач је златне медаље на Светском првенству у џудоу 2017. године у Будимпешти у категорији од 90 килограма. Након 37 година донео је прву светску златну медаљу за Србију. Мајдов је освојио сребрну медаљу на Европском првенству 2018. у Тел Авиву у дисциплини до 90 килограма. На Медитеранским играма 2018. у Тарагони је освојио сребрну медаљу у дисциплини до 90 килограма. Освојио је златну медаљу 2019. године на Гран прију у Маракешу, у Мароку. Био је проглашен за најбољег младог спортисту Србије од стране Олимпијског комитета 2014. године.

Више icoMore


31.08.2020.

Летњи базени у Кошуњаку сутра затварају купалишну сезону

Поштовани посетиоци, данас је последњи радни дан пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

 
 
Током купалишне сезоне на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицине спорта РС није било инцидената који би угрозили безбедност купача. Сви посетиоци пливалишта су се придржавали прописаних мера безбедности које су се односиле на пандемију корона вируса, као и општих мера безбедности на купалишту.
 
По завршетку редовне летње купалишне сезоне на пливалишту, биће подигнут балон изнад олимпијског базена ради наставка рада купалишта током јесењег и зимског периода. Корисници Наткривеног олимпијског базена ће благовремено бити обавештени о почетку рада истог.
 

Више icoMore


31.08.2020.

Моћни Новак ''покорио'' Синсинати

Новак Ђоковић је славио са 1:6, 6:3, 6:4 против Милоша Раонића и тако освојио други трофеј на Синсинати турниру. Новак је изашао на терен видно исцрпљен након маратона од три сата против претходног противника. Није био права слика светског шампиона и ништа му није полазило за рекетом. Али...

Ђоковић је стигао до 35. мастерс 1000 титуле и тиме је изједначио рекорд чији је власник до сада био Рафаел Надал.
 
 
Мастерс Синсинати који се због Ковида-19 игра у Њујорку велико је загревање за US open који креће већ ове недеље.

Више icoMore


31.08.2020.

Баварци освојили Лигу шампиона

Фудбалери Бајерна постали су шампион Европе победом над Пари Сен Жерменом у финалу Лиге шампиона, резултатом 1:0.

 
Бајерн је шести пут у историји постао шампион Европе. Нико пре Бајерна није успео да оствари све победе у једној сезони Лиге шампиона.

Баварци су били неумољиви у шест мечева групне фазе у којима су у двомечима побеђивали Тотенхем, Олимпијакос и Црвену звезду, а потом су и у наставку такмичења у двомечу елиминирали Челзи. У четвртини финала су са 8:2 декласирали Барселону, да би финале изборили са лаких 3:0 против Лијона.

Више icoMore


28.08.2020.

Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС

''Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да је у току изградња мултифункционалне дворане за различите спортове. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку на површини од 3,36 хектара. Пројектом је предвиђена изградња сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Завршетак свих радова очекује се средином 2021. године'', истиче г. Горан Бојовић, генерални директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

 Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону
 
''У плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта'', додаје Бојовић.

Више icoMore


28.08.2020.

Ново појачање КК Партизан на контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Нови кошаркаш Партизана Американац Ерик Мика, 25-годишњак, допутовао је у Београд. У Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио је све потребне контроле, спортско медицинске прегледе и моторичка тестирања. До скоро је наступао за развојни тим Сакраменто Кингса, одакле је током 2020. био на кратко прекомандован у први тим. Осим Ерика Мике, америчког центра, Партизан је овог лета довео Кодија Милер-Мекинтајера, Треја Дрешела и Немању Дангубића.

Значај контроле способности и утренираности се огледа у утврђивању предности и слабости код спортиста, карактеристикама потребним за успех и идентификовање талента. Најсавременијом опремом стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС тестирају и анализирају способности спортиста. Након тестирања, спортисти и тренери од стручног кадра ЗСМСРС добијају стручно – саветодавну помоћ око будућег тренажног процеса и корекције током истог.

Више icoMore


28.08.2020.

Додела диплома учесницима летње школе пливања

Завршен је програм ''Летња школа пливања ЗСМСРС 2020'', коју је организовао Завод за спорт и медицину спорта РС. На крају програма учесницима су подељене дипломе.

Програм летње школе пливања реализују искусни стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, професори физичке културе, који имају дозволу за рад Пливачког савеза Србије.
 
Као и сваке године, велики број ђака узме учешће у програмима, и док једни науче основе пливања, напреднији увежбавају све пливачке стилове, или раде на унапређењу форме.

Више icoMore


Странице: < Претходна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.