Линија
Republicki zavod za sport
27.08.2019.

Турнир у одбојци на песку на пливалишту ЗСМСРС

Сутра, 28.08. биће одржан турнир одбојке на песку на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

 
Турнир почиње у 12 часова, а пре тога ће се обавити пријава екипа од по четири члана.

Више icoMore


27.08.2019.

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најбољи одбојкаши Србије на медицинским прегледима и мерењима

 
Мушка одбојкашка селекција Србије обавила је спортско медицинске прегледе и друге тестове у Заводу за спорт и медицину спорта РС.
 
Медицински прегледи отпочињу попуњавањем стандардизованог упитника, чиме се стиче увид о спортској грани и дисциплини којом се испитаник бави, као и типу и учесталости тренинга који се упражњава. Комплетна анамнеза садржи податке о евентуалном медицинском захвату, лечењу или алергијама.
 
Затим се делује кроз пружање спортско - медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски такмичари једном годишње обавезно раде и ултразвук срца.

Више icoMore


26.08.2019.

Моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Примена тестова за  процену ризика за настанак повреда

У интересу квалитетног сагледавања функционалних могућности  врхунских такмичара у лабораторији за моторичка истраживања користи се 3Д систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.
 
Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди, у великој мери унапређена је применом 3Д кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању. Овај вид мерења може да обезбеди прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини.
 
Шира слика о биомеханици тела може да се добије уколико се, уз статичко постуралну анализу, изврши и оцена различитих моторичких вештина или специфичних моторичких кретања.
 
Свеобухватна слика о функцији локомоторног апарата обухвата и процену неуромишићне функције на изокинетичком динамометру као и мерење амплитуде покрета зглобова који учествују у извођењу специфичних спортских покрета.

Више icoMore


23.08.2019.

Теретана Завода за спорт доступна за националне селекције и рекреативце

У понуди савремене справе за вежбање и издвојени део за дизаче тегова

Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије справе за вежбање. Под теретане  је прекривен гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природну осветљеност и добру вентилацију. У теретани постоји и издвојени део за дизаче тегова.


Више icoMore


23.08.2019.

Хотел Трим Завода за спорт и медицину спорта РС

Врхунски услови за смештај и тренинг такмичара

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета  за 56 гостију. Управа хотела послује и по комерцијалним принципима, а опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама корисника.


Више icoMore


23.08.2019.

ФИТ МАМА у Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта РС

Рекреација за маме у присуству беба

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије покренуо је посебан програм за безбедно рекреативно вежбање жена након порођаја, који је базиран на утемељеним светским научним студијама. Циљ програма је да се адекватним физичким вежбањем позитивно утиче на опште психофизичко здравље породиља како би се поступно вратиле у стање пре трудноће и порођаја.

Сам програм је конципиран тако да породиље (у присуству беба) већ од шесте недеље  могу да учествују у добро дозираној рекреацији која траје сат времена. За вежбање се користе  отворени терени као и простране  сале специјализоване за овај вид рекреације.

Организовану рекреацију реализује стручно лице чија је специјалност физичко  вежбање у трудноћи и након порођаја.


Више icoMore


22.08.2019.

Моторичка тестирања теквондиста у Караташу

 Омладинско-спортски камп Караташ током лета база за надарене спортисте

Млади теквондисти бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Кадетска селекција на припремама је обавила и психолошка тестирања.
 
У време лета на простору Омладинско-спортског кампа Караташ реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија, а уједно, у договору са стручним тимовима за аналитику у спорту Завода, врше се и моторичка тестирања у складу са потребама спортиста.  Током августа на камповима тестиране су младе селекције дизача тегова, клизача, рвача, триатлонаца, одбојкаша као и бадминтон кадетска селекција.


Више icoMore


22.08.2019.

Вељко Ражнатовић на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Вељко Ражнатовић, наш млади талентовани боксер, обавио је неопходне прегледе и тестирања у јединственој установи спорта, Заводу за спорт и медицину спорта РС.

У Центру за медицину и психологију спорта обавио је спортско медицински преглед који обухвата физикални преглед по системима органа, са посебним освртом на кардиоваскуларни, респираторни, нервни и локомоторни систем. У састав прегледа улазе и антропометријска мерења, процена индекса телесне висине и масе, а прати се и однос мишића, коштаног ткива и воде. Обавезно се врши електрокардиографски налаз (ЕКГ)  и биохемијске анализе крви.
 
У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обављена су му моторичка фунционална тестирања и извршена изокинетичка дијагностика која пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта  којим се бави.

Више icoMore


22.08.2019.

Одржан други турнир на Отвореном пливалишту „Кошутњак“

Наредне среде биће одржан последњи турнир овог лета за школарце

У среду  21. августа на отвореном пливалишту „Кошутњак“ Завода за спорт и медицину спорта РС одржан је други турнир у стоном тенису, а учешће је узело 16 ученика основних и средњих школа Београда.

Прво место освојио је Душан Матовић из Зуботехничке школе, други је био Вања Крнета из Школе за дизајн, док су треће место поделили Андрија Миленковић из ОШ Коста Абрашевић' и Димитрије Терзић из Техничке школе.

Наредне недеље, у среду 28. августа у 12 часова, биће одржан последњи турнир ове летње сезоне. Пријава за учешће  биће обављена непосредно пре почетка турнира, а  обезбеђене су и награде за најбоље, дипломе  и карте за пливалиште Кошутњак.


Више icoMore


21.08.2019.

Кошаркаш КК Црвена звезда Џејмс Гист на прегледима и тестирању у ЗСМСРС

Медицински прегледи и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС 

Кошаркаш Црвене звезде Џејмс Гист (James Clough Gist IIIкоји игра на позицији крилног центра рођен је 1986. године у турском граду Адани. Џејмс је америћки кошаркаш који је професионалну каријеру почео у италијанској КК Бјели. Данасје у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио неопходне медицинске прегледе и тестирања. 
Здравственим прегледом се утврђује здравствена способност спортисте у односу на специфичност појединих грана спорта и општи утицај физичке активности на његово здравље. Успешни кошаркаш прошао је биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења.


Више icoMore


Странице: < Претходна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.