Линија
Republicki zavod za sport
17.06.2020.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Интердисциплинарни приступ у раду са врхунским такмичарима и перспективним спортистима

Тимови стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и унапређења форме такмичара.


Више icoMore


16.06.2020.

Директор Завода обишао радове на изградњи прве мултифункционалне спортске дворане у Србији

Директор Завода Горан Бојовић је обишао изградњу спортске дворане која се одвија у складу са планираном динамиком. Садржајно и изгледом  јединствени објекат зида се у продужетку Националног тренинг центра Кошутњак, са тежњом да се у потпуности очува дрворед у непосредној близини.

За националне спортске селекције, како је планом усвојено, гради се сала за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Предвиђен  је и простор за теретану, сала за такмичења и спортове са лоптом, као и део за релаксацију и опуштање такмичара. Заршетак свих радова очекује се почетком 2021. године. 

У плану је и потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку која је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.


Више icoMore


16.06.2020.

Библиотека ЗСМСРС

Библиотека Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је специјална библиотека. Фонд библиотеке има преко 8.000 јединица и око 400 наслова серијских публикација.

Библиотечку грађу могу користити интерни и екстерни корисници. Интерни корисници, су сви запослени и пензионери у Заводу, док су екстерни корисници професори, истраживачи, научни радници, наставници и студенти у институцијама за академске И струковне студије у земљи и иностранству, спортски стручњаци и стручњаци у спорту, чланови спортских савеза и других спортских организација и државних институција, чланови институте а и остала физичка лица у систему спорта.


Више icoMore


15.06.2020.

Стипендисти и стипендисткиње МОС на контролама у ЗСМСРС

Стипендисти и стипендисткиње Министарства омладине и спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, редовне медицинске контроле и моторичка тестирања пролазе многобројни спортисти. Њима се врши контрола медицинске, физичке и психолошке спремности за бављење спортом. Тестирања се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме, а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. 
Спортско-медицинске контроле  и моторичка тестирања данас обављајустреличари и пара стреличари, пливачи и пара пливачи, џудисти, планинари, спортисти који се баве ваздухопловством, латино америчким плесом и картингом. Прве прегледе и функционална тестирања за ову годину су урадили стипендисти и стипендисткиње Министарства омладине и спорта: Никола Стефановић, Алекса Обрадовић, Стефан Жикић, Дејана Бачко, Данило Фатић, Михаило Патровић, Лука Станојловић, Надежда Петровић, Стеван Накић, Немања Пановић, Ана Јововић, Никола Миљковић и Павле Кошутић.


Више icoMore


11.06.2020.

Мали сајам спорта у Сомбору

Данас је одржан Мали Сајам спорта у Сомбору. Стручани сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су учествовали на сајму и одржали промоцију делатности и опреме ЗСМСРС. Мали Сајам спорта се одржава у организацији Спортског савеза Србије и Спортског савеза града Сомбора. Сајам је посетио Министар спорта Вања Удовичић, као и председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек.


 

Више icoMore


11.06.2020.

Први редовни спортско-медицински прегледи и моторичка тестирања

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, редовне медицинске контроле и моторичка тестирања пролазе многобројне селекције, клубови, рекреативци, појединачни спортисти.
 

Наши спортисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас  спортско медицинске контроле  и моторичка тестирања обављајуџудиста Александар Кукољ, дизач тегова Ненад Кужић, стреличар Огњен Недељковић, слабовиди шахисти Стефан Митровић и Стефан Јањић. Прве прегледе за ову годину су обавиле и кошаркашице репрезентативке Николина Деурић, Надежда Недељков, Александра Мужевић, Марија Филиповић, Марија Тришовић, Надија Смаилбеговућ и њихов селектор Милош Павловић. У Центру за медицину и психологију спортаспортистима се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест. У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту се врше функционалнаскенирања покрета (FMS).


Више icoMore


10.06.2020.

Амбасадор Владимир Божовић на моторичким тестирањима

У Заводу за спорт и медицину спорта РС моторичка тестирања данас је обавио амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су амбасадору урадили функционалну дијагностику колена на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


9.06.2020.

ММА борац на тестирањима у Заводу

Душан Божић 1984. годиште, који тренира борилачку вештину ММА, је данас у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС,обавио  Fitmate pro“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max).


Више icoMore


9.06.2020.

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“ на редовној контроли тренираности у ЗСМСРС

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“, на редовној контроли тренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Душан се тренутно припрема за почетак нове сезоне и у оквиру припрема одрадио је тест за процену максималне потрошње кисеоника. Овај тест омогућава прецизно одређивање параметара потребних за индивидуално програмирање тренинга издржљивости а уједно и одређује степен утренираности.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, стручни сарадници су му извршили „Фитмате про“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max), као и великих број других параметара, као што су максимална брзина, анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и слично.

Више icoMore


9.06.2020.

Репрезентативке и репрезентативци на тестирањима

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у ЗСМСРС

Још једна група наших кошаркашица данас је обавила тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су прве редовне прегледе и тестирања за ову годину обавиле кошаркашице репрезентације: Александра Станаћев, Саша Чеђо, Маја Шкорић, Дајана Бутулија, Сара Крњић, Соња Васић, Тина Крајишник, Маја Миљковић и Николина Милић .

Поред њих редовне прегледе и медицинска тестирања су урадили и српски стрелци Јасмина Миловановић и Алекса Митровић.


Више icoMore


Странице: < Претходна 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.