Линија
Republicki zavod za sport
13.08.2020.

Кошаркаши „Партизана“ у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Kошаркаши „Партизана“ обављају здравствене контроле и моторичка тестирања

Здравствене контроламе и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили су кошаркаша КК „Партизан“ Новица Величковић, Раде Загорац, Никола Јанковић, Стефан Јанковић, Нилола Радовановић, Душан Танасковић, Thomas RashawnBraian Angola, Лука Тарлаћ, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Огњен Јарамаз, Marcus Paige, Codi Miller Mcintyre, William Mosley.


Више icoMore


13.08.2020.

Тестирања успешних спортиста стипендиста у ЗСМСРС

Наши успешни и перспективни спортисти долазе на редовне контроле здравствене спреме и контроле утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су здравствене контроле и моторичка тестирања обавили стипендисти: теквондистикиње Милица Мандић, Нађа Савковић и Вања Станковић; тенисерке Олга Даниловић и Ивана Јоровић; атлетичар, бацач кугле Асмир Колашинац; моторциклиста Страхиња Каламковић и боксерке Милена Матовић и Јелена Зекић.

Kонтролам здравствене спреме


Више icoMore


12.08.2020.

Кошаркаш Новица Величковић на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Кошаркаш Партизана, Новица Величковић (1986) радио je функционална тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС. Новица је сениорску каријеру почео у Партизану, у сезони 2004/05. Из Партизана је прешао у шпански Реал Мадрид, играо је и за немачки Брозе Бамберг и турски Трабзонспор. У два наврата је био играч и наше Мега Визуре. У Партизан се враћа 2016. године. У Заводу за спорт и медицину спорта РС је био први спортиста који је тестиран на Изокинетичком динамометру.

FMS (Functional movement screen – Функционално скенирање покрета)


Више icoMore


11.08.2020.

Свим српским спортистима и тренерима бесплатно тестирање на COVID-19

У Палати „Србија“,  директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије мр Горан Бојовић је потписао споразум о техничкој сарадњи са дирекцијом Националне референтне лабораторије Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, в.д. директором лабораторије др Ненадом Доловцем.


Више icoMore


11.08.2020.

Стипендисти МОС на редовним контролама у ЗСМСРС

У циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у ЗСМСРС, услед епидемиолошке ситуације, али и у циљу заштите здравља спортиста, предузмају се све прописане мере заштите.

Спортско – медицински прегледи
 
Стипендисти МОС долазе на унапред заказана тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су здравствене контроле и моторичка тестирања обавили стипендисти: пливачи Никола Аћин и Урош Ђоковић, тенисерка Наталија Костоћ и тенисер Миомир Кецмановић, каратисткиња Јована Пековић, одбојкапица Николина Лукић, скијаш Јанко Коларевић, боксери Дејан Грмуша и Милосав Савић, кок боксер Никола Тодоровић, као и спортисти Ваздухопловног савеза Бојан Гостојић и Кристина Чипчић, и Мото савеза Вук Дрманац.
 

Више icoMore


7.08.2020.

ДЕЛУЈМО ПРЕВЕНТИВНО И БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

Министарство здравља РС

Молимо вас да у циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у Републици Србији, али и у циљу заштите вашег здравља, предузмете следеће мере:
  • у наредним данима смањите контакте са другим особама;
  • често перите руке сапуном и водом или користите средство за дезинфекцију;
  • избегавајте додиривање лица, уста, носа и очију;
  • избегавајте блиски контакт са особама које имају симптоме инфекције;
  • избегавајте поздрављање и одржавајте раздаљину од најмање једног метра;
  • користите маске које прекривају нос и уста када боравите у затвореним просторијама;
  • често проветравајте просторије у којима боравите;
  • ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго), одмах ставите маску преко уста и носа, појачате хигијену руку (прање топлом водом и сапуном), избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате или кашљете, и позовите телефоном епидемиолога института или завода за јавно здравље надлежног за подручје у коме боравите. Од епидемиолога ћете добити упутства о даљем поступку.
Молимо вас да у потпуности поступате у складу са добијеним упутствима.
 
Унапред вам се захваљујемо на одговорном понашању према сопственом здрављу, као и према здрављу свих становника Републике Србије.


Више icoMore


7.08.2020.

Мере предострожности од стране Завода за спорт и медицину спорта РС због пандемије

Због настале епидемиолошке ситуације, која још увек траје, Завод за спорт и медицину спорта РС обуставио је до даљег коришћењe услуга Дома спортова. Терени на отвореном су доступни за коришћење. Наши стручни сарадници, лекари, су на располагању Министарству здравља РС.

''Желимо да помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да је наш систем идеја солидарности и обзирности према суграђанима. Залагањем за оно што представљамо, шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо што се нас тиче уложити максимум ради сузбијања негативних ефеката који нас очекују. Одговорним понашањем дајемо пример другима, а озбиљност ситуације подижемо на још виши ниво'', истиче генерални менаџер Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.
Захваљујемо на разумевању и поверењу


Више icoMore


7.08.2020.

ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Будимо одговорни и солидарни, данас против корона вируса, сутра на пољу других ствари. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Својевољном изолацијом или усред дужег боравка у кући, појединац на миру и у кругу породице може да преиспита начин живота, размисли о својој и будућности своје породице и тако, након престанка опасности од заразе корона вирусом, одреди сутрашње приоритете'', генерални менаџер Завода за спорт и медицину спорта РС г. Бојовић.


Више icoMore


7.08.2020.

Школица пливања на пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС, сваке године током летњег распуста реализује бесплатне програме ''Летњу школу пливања ЗСМСРС 2020'', која је у току, а трајаће до 28. августа.

 
Пријаве за учешће на програму ''Летња школа пливања ЗСМСРС 2020'' врши се сваког радног дана на Отвореном пливалишту ''Кошутњак'' од 8.00 часова.
 
Термин реализације обуке непливача и усавршавање пливачких техника је сваког радног дана у периоду од 8:00 до 10:00 часова на Отореном пливалишту ''Кошутњак''.
  
Циљ бесплатних програма је да се свој деци школског узраста омогуће бављење спортом, стицање здравих животних навика, да замене седентарни начин живота за активан, као и да квалитетније проводе слободно време у друштву вршњака и учењу нових вештина.
 
Програм летње школе пливања реализују искусни стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, професори физичке културе, који имају дозволу за рад Пливачког савеза Србије.
 
Контакт телефони: 066 6410 723 и 066 6410 823

Више icoMore


7.08.2020.

Рагбисти на теренским тестирањима у ОСК ''Караташ''

У Омладинско – спортском кампу ''Караташ'' Завода за спорт и медицину спорта РС, тренажне процесе и припреме за будућа такмичења спроводе млади рагбисти У - 15. Стручни сарадници Завод за спорт и медицину спорта РС, професори физичке културе и лекари различитих специјалности пружају комплетан  надзор над младим и перспективним спортистима који бораве у нашем кампу.

Специфичном батеријом моторичких тестова рагбистима су одрађени тестови за процену брзине, агилности, гипкости, специфичне агилности, снаге и прецизности.
 
Камп располаже са комплетном спортском инфраструктуром. Ту улазе отворени и затворени спортски терени, спортски реквизити, спортска амбиланта као и специјално конципирана спортска исхрана. Исхрана је пажљиво конципирана потребама спортиста, и умногоме помаже спортским тренерима да правилно дозирају интензитет тренинга.
 
Омладински камп КАРАТАШ
Ђердапски пут бб, Кладово
факс: +381 19 809 036
тел: +381 19 809 009
e-mail: kamp.karatas@rzsport.gov.rs
 

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.