Линија
Republicki zavod za sport
17.11.2017.

Тренинзи српских и хрватских ватерполисткиња на базену ЗСМСРС

У наткривеном олимпијском базену, на отвореном пливалишту I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, тренинге и припреме за предстојећа такмичења спроводи женска ватерполо селекција Србије са ватерполисткињама Хрватске селекције.

Балон хала на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС ради по убичајеном режиму и распореду од 7 до 22 сата.


Више icoMore


17.11.2017.

Спортско медицинске контроле у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти Спортског савеза глувих Србије на спортско медицинским прегледима

Спортско-медицински преглед обухвата:

 • Физикални преглед по системима
 • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
 • Електрокардиографија (ЕКГ)
 • Спирометрија
 • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
 • Ултразвучни преглед срца
 • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираност

Више icoMore


16.11.2017.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су спортско-медицинска  тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили стипендисти: бициклиста Душан Калаба, Драган Поповић – параглајдинг, Никола Томић мачевалац, као и Бојан Гостојић и Миодраг Чипчић - ваздухопловно моделарство.

Прегледи обухватајуанализу крвне скике, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца и функционална тестирања.


Више icoMore


16.11.2017.

Јутарњи програм РТС у ЗСМСРС

У директном укључењу у јутарњи програм Радио телевизије Србије, о дијабету и физичкој активности, као и о здрављу уопште говорила је Др Тамара Гавриловић.

Екипа РТС је данас била у Заводу за спорт и медицину спорта РС поводом  Светског дана борбе против дијабетеса.


Више icoMore


16.11.2017.

Најава семинара „Савремена дијагностика и лечење лумбалног бола“

Постовани,

Подсећамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре и тренере да се национални курс/семинар, са темом „Савремена дијагностика и лечење лумбалног бола“ одржава 07.12.2017. године у Хотелу “Трим” Кнеза Вишеслава 72 у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1356/17) за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре са 4 бода за слусаоце. Пријављен је за 150 слушалаца. Присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 07.12.2017. године од 08:00 до 08:30.

Свој долазак обавезно потврдити на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

Сертификате о присуству добиће само они који дођу, упишу се и одслушају предавања.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14сати и 30мин до 15 сати на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

ПРОГРАМ                         ПРИЈАВЕ   


Више icoMore


15.11.2017.

Мали сајам спорта у Чачку

У организацији Спортског савеза Србије и Чачанског спортског савеза, данас се одржава Мали сајам спорта.

Ова спортска манифестација, која се по први пут одржава у Чачку, организована је у хали КК "Борац". Трајаће од 10 до 14 часова и на њој ће се представити клубови који су чланови Чачанског спортског савеза.

Сајму су присуствовали и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС, др Мирослав Николић и проф. Марко Васиљевић.


Више icoMore


15.11.2017.

Бацач диска на контроли утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Репрезентативац Србије у бацању диска Стефан Димитријевић

Функционална тестирања - контрола утренираности

 • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
 • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
 • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
 • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Више icoMore


14.11.2017.

Стручни скуп"Спортом против дијабета"

Стручним скупом "Спортом против дијабета", Завод за спорт и медицину спорта РС је 14.11.2017 године обележио овај важан дан. Подсећања ради, дијабетес је један од највећих медицинских проблема данашњице са изузетном тенденцом раста у будућности, проблем са којим се суочава читав свет па и Србија. По подацима из 2016 године, Србија броји преко 700 000 оболелих од ове компликоване болести а многи од њих су управо деца. "Дан борбе против дијабета" Завод је обележио стручним скупом у сарадњи са Удружењем "Спортом против дијабета" из Крагујевца који је организован у Хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС. Скуп је отворила и пожелела добродошлицу присутнима др Јадранка Плавшић специјалиста медицине спорта.

Овом приликом, гостима су се обратили представници удружења на челу са Борком Маринковићем, велики поштовалац хуманитарних скупова и човек великог срца Дејан Пантелић као и домаћини Завода за спорт и медицину спорта РС професор физичке културе Марко Васиљевић и помоћник директора ЗСМСРС спец. др мед. Тамара Гавриловић.

Овом приликом одржано је стручно предавање на тему "Дијабет и физичка активност". Након предавања, Завод је омогућио лекарске прегледе и моторичка тестирања за децу која се баве спортом а имају годинама уназад дијагностикован дијабетес као и могућност мерења, анализе телесне композиције и саветодавну помоћ свим заинтересованима који су присуствовали данашњем скупу.


Више icoMore


14.11.2017.

Завод за спорт и медицину спорта РС као најбитнија карика у успеху спортиста

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

''Стално промовишемо обрасце и стилове здравог живота, а наша установа осмишљено подстиче младе да се баве спортом, али и помаже врхунским спортистима да остваре своје најбоље учинке. Пружамо комплетну услугу превентивних и специјалистичких прегледа, дијагностике и спортске психологије. Ако је судити по резултатима које су српски спортисти постигли на многобројним међународним такмичењима, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је испунио своју мисију. У нашој земљи се рађају и расту шампиони, а Завод је значајна карика која им помаже да стално напредују и постижу све боље резултате'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

Галерија


Више icoMore


14.11.2017.

Млади фудбалери на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Млади фудбалери ФК Раднички из Крагујевца

У Центру за медицину и психологију спорта обављен им је детаљан медицински преглед, који подразумева анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ и тест оптерећења.

Након медицинске контроле, извршена им је дијагностика постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys сyстем и обављено мерење телесне композиције тела.  


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.