Линија
Republicki zavod za sport
26.05.2017.

Започета реконструкција трим стазе на Кошутњаку

Завод за спорт и медицину спорта РС започео је са реконструкцијом трим стазе на Кошутњаку. Пројекат реконструкције предвиђа замену постојеће подлоге подлогом од тартана. Стаза ће бити реконструисана у целој дужини од 1.200,00 метара.

Рок за завршетак радова је 60 дана. Током извођења радова неће бити могуће користити трим стазу, а табле са обавештењем ће бити распоређене дуж читаве стазе.


Више icoMore


26.05.2017.

„Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спорта“

Континуирана медицинска едукација  Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спорта“ ће се одржати у понедељак 29.05.2017 године у Клубу Посланика у Београду.

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


26.05.2017.

Стипендисти МОС и спортисти из Спортског савеза глувих Србије на теститањима у ЗСМСРС

Стипендисти МОС, стрелкиња Ивана Максимовић Анђушић, једриличар Никола Бањац и ронилац Бранко Петровић, као и спортисти из Спортског савеза глувих Србије су  данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили редовне  спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања. Спортисти из Спортског савеза глувих Србије који су данас обавили спортско-медицинске прегледе су: Ђорђе Томићевић, Мирослав Томићевић, Гордана Миковић Мучибабић, Милан Баришић, Адмир Дураковић, Александар Стојковић, Радован Мићановић, Владимир Тепавац, Срђан Тенић и Божидар Николић. Са спортистима је био и Генерални секретар савеза глувих, Иван Аливојводић.


Више icoMore


25.05.2017.

Милица Мандић, Ања Цревар, Милица Бабић и Женска кошаркашка репрезентација Србије У20 на тестирањима

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС, спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавиле стипендисткиње МОС: Милица Мандић - теквондо, Ања Цревар - пливање, Милица Бабић - стрељаштво и Невена Вучковић - кошаркашица У20. Поред њих спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања је обавила и Женска кошаркашка репрезентација Србије У20. Кошаркашице У20 које су данас тестиране су: Јована Шубашић, Снежана Богићевић, Катарина Зец, Ана Илић, Ђурђина Ђокић, Мина Ђорђевић и Милица Бојовић.


Више icoMore


24.05.2017.

Чланови Бадминтон свеза Србије на тестирањима

У Заводу за спорт и медицину спорта здравствени преглед и моторичка тестирања обавили су стипендисти Бадминтон свеза Србије: Симић Милица (24), БК "Нови Сад"; Бјелан Игор (21) БК "Нови Сад"; Петровић Драгослав (21) БК "Змајеви"; Петровић Борко (24) БК БК "Београд" и Каличанин Миодраг (23) БК "Београд".


Више icoMore


24.05.2017.

Свечано отворене Спортске игре младих Србије у Кикинди

Преко 5.000 посетилаца, на трибинама отворених терена СЦ Језеро у Кикинди, присуствовало је свечаном отвореју четвртих Спортских игара младих за Србију. Игре, које се одржавају под покровитељством Владе Републике Србије, су пројекат за децу и омладину чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.  На почетку програма присутне су поздравили Ивана Јовановић (председник Спортсих игара младих Србије), Жељко Танасковић (председник Савеза за школски спорт), Здравко Марић (регионални председник Спортских игара младих) и Павле Марков (градоначелник Кикинде).


Више icoMore


24.05.2017.

Републичко такмичење у атлетици и стоном тенису на атлетском стадиону ЗСМСРС

На атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије 16.05.2017.године од 9 часова одржано је Републичко такмичење у атлетици и стоном тенису. Учествовало је петнаест основних и средњих школа из целе наше Републике. Атлетско такмичење се одвијало  у дисциплинама скок у даљ,бацање кугле и 60 и 100 m - спринт. Стони тенис је одржан у спортској сали поред базена.


Више icoMore


22.05.2017.

Редовна тестирања спортиста у ЗСМСРС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС, спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања урадили: Арсен Арсеновић репрезентативац Параолимпијског савеза Србије у кајаку и кануу и Милош Стојковић стипендиста МОС у футсалу.


Више icoMore


19.05.2017.

Национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“

Поштовани,

Обавештавамо све заинтересоване да се национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“ одржава 29.05.2017. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, улица Толстојева 2, Београд.

Овај национални симпозијум је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 8 бодова за предаваче и 4 бода  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 29.05.2017. године од 08:00 до 08:30.

Све додатне информације можете добити

на маил medicinakme@rzsport.gov.rs 

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


19.05.2017.

Научна конференција у Опатији

У периоду од 10. до 14.05.2017. године одржана је научна конференција 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  у Опатији у Хрватској у организацији Кинезиолошког факултета из Загреба а под покровитељством Хрватске академије наука и уметности и уз подршку FIEP (Federation Internationale D` education Physique) и INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Конференција је била веома посећена. Регистровано је 320 учесника из 41 земље широм света. Били су присутни декани скоро свих Факултета спорта из окружења. На конференцији је уводна предвања пред сваку сесију одржало више уважених међународно признатих професора (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Одржано је и неколико симпозијума са темом Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Током ова три дана по разним тематским сесијама презентовано је 252 рада у виду усмених и постер презентација. Сва три дана од 11. до 13.05.2017. године у периоду од 13 до 14 часова одржана је постер сесија са темама A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. У оквиру сесије Biology and medicine of sport and exercise презентовала сам  рад са темом DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Рад је добио добре коментаре како од професора модератора сесије тако и од присутних. Абстракт је штампан у Књизи радова (Conference Proceedings). Ова међунбародна конференција је искоришћена да се размене стручна искуства.

Ова конференција се налази и у календару Европског колеџа спортских наука (ECSS).


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.