Линија
Republicki zavod za sport
27.12.2016.

Одржан домаћи курс под називом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Домаћи курс, семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“, одржан је у клубу ''Посланика'' у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије.

Многобројне учеснике, поздравио је директор Завода за спорт Горан Бојовић, а присутни су били и представници министарства омладине и спорта РС Мирко Кантар и Спортског савеза Србије Немања Светличић.


Више icoMore


6.12.2016.

„Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Поштовани,

обавештавамо све заинтересоване да се домаћи курс / семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“ одржава 17.12.2016. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања едукације: Клуб Посланика, ул. Толстојева 2, Београд.

Курс /семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре и биохемичаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 17.12.2016. године од 08:00 до 08:30.

Присуство едукацији је бесплатно.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h и 30min на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на меил medicinakme@rzsport.gov.rs 

 Програм едукације

Пријаве за едукацију


Више icoMore


6.12.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, организовао је домаћи курс прве категорије са темом „Заједно против остеопорозе“. Курс је одржа у петак 02.12.2016. године у хотелу Трим ЗСМСРС. Обзиром да данас више него икада остеопороза узима данак савременом друштву и седентарном начину живљења, ова тема се сама наметнула као медицински проблем којим је потребно бавити се у већој мери и на што свеобухватнији начин.

Предавачи на едукацији су били наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.


Више icoMore


21.11.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Континуирана медицинска едукација

„Заједно против остеопорозе“

Поштовани, 

велико нам је задовољство да обавестимо све заинтересоване лекаре, медицинске техничаре, физиотерапеуте, биохемичаре  и остале којима се ова тема учини интересантном, да ће се домаћа КМЕ прве категорије  са темом „Заједно против остеопорозе“, одржати у петак 02.12.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 на Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Србије, са 11 бодова за предаваче и 6 бодова за слушаоце.

Предавачи на едукацији су наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.  

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


10.11.2016.

Континуирана медицинска едукација у хотелу ''Трим'' ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, организовао је домаћи курс друге категорије, са темом ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму'' који је одржан у сали хотела ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1460/16) за лекаре, стоматологе медицинске сестре и здравствене техничаре. Курсу је присуствовало око 50 слушалаца.

Данас од 15 часова, исто ће бити одржан курс, за лекаре, стоматологе и тренере, са темом ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима''. Пријављивање и упис је од 14:30 до 15:00 часова а предавања су заказана од 15 часова. Место одржавања је такође хотел ''Трим'' на Кошутњаку.


Више icoMore


26.10.2016.

Међународни конгрес - Удружење центра за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога

У хотелу Crowene Plaza од 21. до 22.10.2016. године одржан је ISVH &HISPA Congress (Hypertens, infraction & stroke prevention association - Удружење центра за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога).

Овај међународни конгрес је одржан под покровитељством председника Србије. Он је уједно и отворио овај конгрес. Конгресу је присуствовало око 800 учесника из земље и иностранства. Представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије (др Тамара Гавриловић, др Милена Антић, др Гордана Королија Мрђанов и др Јадранка Плавшић) су такође присуствовали овом конгресу. Конгрес је искоришћен да се упознају нове препоруке везане за превенцију као и да се размене искуства са колегама из других специјалности и институција.


Више icoMore


25.10.2016.

Континуирана медицинска едукација ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму''

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, стоматологе,  медицинске сестре и здравствене техничаре да се домаћи курс друге категорије, са темом ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму'' одржава 09.11.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1460/16) за лекаре, стоматологе медицинске сестре и здравствене техничаре. Пријављен је за 50 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 09.11.2016. године од 14:30 до 15:00.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14час. и 30мин. до 15час. и 30мин. на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на mail medicinakme@rzsport.gov.rs


Више icoMore


25.10.2016.

Континуирана медицинска едукација ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима''

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, стоматологе и тренере да се домаћи курс друге категорије, са темом ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима'' одржава 10.11.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1288/16) за лекаре и стоматологе Пријављен је за 50 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 10.11.2016. године од 14:30 до 15:00.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14час. и 30мин. до 15час. и 30мин. на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


6.10.2016.

Завод за спорт и медицину спорта РС на 34. Светском kонгресу медицине спорта

Високе оцене нашој земљи: Спорт и медицина сврстали Србију у светско друштво

Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, пун утисака се вратио са међународног скупа у Љубљани. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије добио је највише оцене на 34. Светском Конгресу медицине спорта који је у организацији Међународног удружења за медицине спорта (FIMS) одржан у Словенији.

- Имали смо презентацију која је проглашена најбољом на конгресу. Присутни су били Французи, Италијани, Немци, Хрвати, Аустријанци, представници Хонг конга, Ирана. Сви они и још многи други су констатовали да смо на добром путу, док је председник светске федрације медицине спорта оценио да смо министар спорта и омладине Вања Удовичић и моја маленкост  најзаслужнији што опстаје спортска медицијна у Србији јер су све земље у региону махом угасиле ову институцију – истакао је Бојовић.

ЗСМСРС као калаборативни центар FIMS имао је осам својих представника и једног сарадника са Медицинског Факултета у Београду чији се научно-истраживачки рад у оквиру докторских студија спроводи у ЗСМСРС.

"После наше презентације отворил су се врата Србији и Београду да буду домаћини једног од наредног конгреса. Спорт, биомеханичке анализе и медицина су спојене, дели их само нит, тако да сједињењем ових чинилаца добијамо праву ствар за врхунски спорт. Наш Завод је једини где су спорт и медицина уско повезани, па ћемо наставити да обезбеђујемо најбоље услове професионалним спортистима. Током боравка у Љубљани били смо и гости Факултета за спорт Словеније, где смо дочекани на највишем државном нивоу, са заставама Словеније и Србије. То је још један знак колико смо цењени", истакао је Бојовић.


Више icoMore


20.09.2016.

Представник Завода за спорт и медицину спорта РС на XI Европсом конгресу у организацији Међународне федерације за физичко васпитање (FIEP)

На позив председника Међународне федерације за физичко васпитање (Federation Internationale D'education Phisique), др Бранислава Антала, др Предраг Божић, руководилац Одељења за аналитику ЗСМСРС, одржао је позивно предавање на XI Европском конгресу који је носио назив ,,Anthropological Aspects of Sport, Physical Education and Recreation” и који се одржавао у Бања Луци од 14.-тог до 18.-тог 09.2016. године. Предавање које је одржано носи ,,Physical Fitness and Multiple Lifestyle Behaviors Accompanied With Lifelong Health of Serbian Adolescents” (Физичка форма и обрасци понашања адолесцената у функцији дугогодишњег здравља).

Овом приликом изнети су најважнији резултати добијени у оквиру пројекта „Активни млади за здравији живот: Здравље, животни стилови и физичка форма младих“, који је подржан од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије. Током предавања су описани најважнији обрасци понашања као и индикатори здравља младих за које је утврђено да значајно утичу на тренутно и будуће здравље.

Више о програму конгреса, предавачима као и другим важним информацијама можете пронаћи пратећи следећи линк http://www.fiep2016unibl.org/index.php/en/.

Презентацију можете преузети ОВДЕ


Више icoMore


Странице: < Претходна 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.