Линија
Republicki zavod za sport
13.03.2017.

Семинар “Спортска компресија и опрема“

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и Medisport doo у сарадњи са немачком компанијом MEDI организовали су семинар „Спортска компресија и опрема“. Специјални гости предавачи из Немачке су били Френк Тилеман – продукт менаџер и Максимилиан Муха.

65 година искуства чине фабрику MEDI једном од водећих произвођача компресивних производа. CEP програм је спортски програм фабрике MEDI и представља најзначајнији бренд компресивне опреме у свету професионалног и аматерског спорта.

Семинар је пратио велики број лекара и физиотерапеута.


Више icoMore


10.03.2017.

Актуелни проблеми у педијатрији 2017

У периоду од 6. до 10. марта 2017. године у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ одржава се 49. Последипломски течај, Актуелни проблеми у педијатрији 2017. године.

Првог дана испред Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у оквиру сесије „Анализа електрокардиограма (ЕКГ) у скринингу срчаних обољења код деце и спортиста“ предавања су имале др Тамара Гавриловић са темом  „Примена правилника о утврђиванју здравствене способности спортиста“ и др Јадранка Плавшић - „Врсте ергометријских тестова и њихова примена у медицини спорта“.

На дневном нивоу предавања је пратило између 250 и 300 педијатара. Након предавања повела се дискусија на излагане теме. Велико интересовање је пре свега подстакнуто доношењем новог закона о спорту 2016. године као и имплементацији истог у делу спортскомедицинских прегледа.

Учешће Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у едукацији је било од великог значаја јер су поменута предавања само део планираних активности које ћемо током 2017. године заједно реализовати на територији Републике Србије као и Косова и Метохије са колегама из Универзитетске дечије клинике Тиршова и Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“.


Више icoMore


6.03.2017.

Семинар ''Спортска компресија и опрема''

Поштовани,

Обавештавамо све заинтересоване да Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и „МЕДИСПОРТ“ доо у сарадњи са немачком компанијом „МЕДИ“ организује 09.03.2017. године семинар са темом  „Спортска компресија и опрема“ . Место одржавања је сала Хотела Трим Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Кнеза Вишеслава 72, Београд са планираним термином од 9 до 12 часова. Семинар је намењен лекарима, физиотерапеутима, спортским тренерима и онима који су повезани са спортом или на било који начин укључени у спортске активности. Семинар није акредитован у Здравственом савету Србије.

Специјални гости семинара биће Немачка фабрика „МЕДИ“ са својим ЦЕП програмом. 65 година искуства чине фабрику „МЕДИ“ једном од водећих произвођача компресивних производа. ЦЕП програм је спортски програм фабрике „МЕДИ“ и представља најзаступљенији бренд компресивне опреме у међународном свету спорта.

У прилогу се налази пријавни лист.

ПРАЗНЕ ПРИЈАВЕ

ПОЗИВНО ПИСМО ЦЕП

Молимо Вас да своје присуство на овом семинару потврдите попуњавањем пријавног формулара. Поуњени пријавни формулар послати на mail medicinakme@rzsport.gov.rs Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h и 30мин на тел. 3555 461 локал 143; или на mail medicinakme@rzsport.gov.rs

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72 11000 Београд


Више icoMore


21.02.2017.

Конгрес Превентивне Педијатрије

У Новом Саду (Мастер Конгрес Центар) од 07 - 09. априла 2017. године, биће одржан 4. Конгрес Превентивне Педијатрије Удружења за Превентивну Педијатрију са међународним учешћем.

Предавања ће одржати еминентни стручњаци из области превентивне педијатрије из земље и иностранства који ће занимљивим и корисним темама дати изузетан значај овом Међународном скупу.

Званични језик:

Српски и енглески

Рок за пријем радова:

07. март 2017.

Рецензију пријављених радова извршиће чланови Научног одбора. Обавештење о прихватању рада и начину презентације биће достављено до 25. марта 2017. e-mail (обавезно назначити e-mail адресу у обрасцу за пријаву сажетака). Прихваћени радови бићe штампани у Зборнику радова.

Програм

Позивно писмо

Теме конгреса

Регистрациони формулар 1

Регистрациони формулар 2

Регистрациони формулар 3


Више icoMore


20.02.2017.

Представници ЗСМСРС учесници пројекта ''Искорачи и ти''

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, спец. др мед. Тамара Гавриловић помоћник директора за медицину спорта и Марко Васиљевић стручни сарадник Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, узели су учешће у пројекту ''Искорачи и ти'', у организацији КОМС – а (Кровна организација младих Србије).

Стручни скуп је одржан у Вршцу, а представници Завода за спорт и медицину спорта РС су одржали предавања на тему здраве исхране и физичке активности.


Више icoMore


1.02.2017.

Традиционални течај ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017''

У организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' одржаће се традиционални курсеви, 49. пут за редом, за едукацију лекара, здравствених радника и сарадника. Течај под називом ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017'' по први пут садрже и сесију која је посвећена спортско медицинским прегледима у које су од 2016. године укључени и поједини педијатри надлежних Домова здравља.

Завод за спорт и медицину спорта РС има част да ове године, заједно са колегама са Института, буде модератор у првој сесији првога дана течаја када ће се презентовати основе новог закона у спорту, правилника о прегледима, као и осталим дилемама у спортској медицини данас. Овом сесијом започиње и званична едукација педијатара који ће Завод заједно са колегама са Института и УДК спроводити током 2017. по претходном плану и договору не само у Београду већ и у другим градовима Србије.

Едукација ће бити одржана у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' од 6. до 10. марта 2017. године. Течај ће се одржати под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, а предавања ће испред Завода за спорт и медицину спорта РС помоћник директора за медицину спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић и специјалиста медицине спорта др Јадранка Плавшић, поред бројних стручњака из области педијатрије, дечје хирургије, оториноларингологије, гинекологије и сродних дисциплина.

Програм

Регистрациони формулари (појединачна пријава - пријава за компаније)


Више icoMore


27.12.2016.

Одржан домаћи курс под називом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Домаћи курс, семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“, одржан је у клубу ''Посланика'' у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије.

Многобројне учеснике, поздравио је директор Завода за спорт Горан Бојовић, а присутни су били и представници министарства омладине и спорта РС Мирко Кантар и Спортског савеза Србије Немања Светличић.


Више icoMore


6.12.2016.

„Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Поштовани,

обавештавамо све заинтересоване да се домаћи курс / семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“ одржава 17.12.2016. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања едукације: Клуб Посланика, ул. Толстојева 2, Београд.

Курс /семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре и биохемичаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 17.12.2016. године од 08:00 до 08:30.

Присуство едукацији је бесплатно.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h и 30min на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на меил medicinakme@rzsport.gov.rs 

 Програм едукације

Пријаве за едукацију


Више icoMore


6.12.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, организовао је домаћи курс прве категорије са темом „Заједно против остеопорозе“. Курс је одржа у петак 02.12.2016. године у хотелу Трим ЗСМСРС. Обзиром да данас више него икада остеопороза узима данак савременом друштву и седентарном начину живљења, ова тема се сама наметнула као медицински проблем којим је потребно бавити се у већој мери и на што свеобухватнији начин.

Предавачи на едукацији су били наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.


Више icoMore


21.11.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Континуирана медицинска едукација

„Заједно против остеопорозе“

Поштовани, 

велико нам је задовољство да обавестимо све заинтересоване лекаре, медицинске техничаре, физиотерапеуте, биохемичаре  и остале којима се ова тема учини интересантном, да ће се домаћа КМЕ прве категорије  са темом „Заједно против остеопорозе“, одржати у петак 02.12.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 на Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Србије, са 11 бодова за предаваче и 6 бодова за слушаоце.

Предавачи на едукацији су наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.  

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.