Линија
Republicki zavod za sport
12.04.2019.

2. Српскa међународна конференција спортске медицине од 23. до 25. маја у Центру Сава

Пријава за учешће на званичном сајту конференције

 
 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије од 23. до 25. маја организује 2. Српску међународну конференцију спортске медицине, уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта), Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства здравља.
 
Важан научни скуп организује се поново у Србији после четири године и отвара могућност да се струка упозна са новим, релевантним светским достигнућима из медицине спорта и спортских наука, превасходно у погледу превенције, ране дијагностике и адекватног лечења спортиста, уз примену нових сазнања у циљу побољшања општих и специфичних моторичких карактеристика неопходних за добар спортски учинак.
Синергија различитих медицинских дисциплина и спортских наука знатно је унапредила спортске резултате на глобалном нивоу, из тог разлога више није могуће замислити појединачно деловање поменутих струка, посебно када је реч о врхунском спорту. Управо из тог разлога, научна конференција је прилика за стручњаке из непосредне спортске праксе да усвоје нова сазнања и унапреде рад са спортистима.
Предавачи на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине су еминентни стручњаци из земље и света. Уз излагање научних радова биће реализоване и практичне радионице, а предавања су омогућена за 1000 учесника.
 
Предавачи на 2. Српској међународној конференцији медицине порта:
 
Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Пријава се врши на званичном сајту конференције

Више icoMore


9.04.2019.

У Хрватској одржана 16. Научна конференција у области спортских наука

Стручни сарадник Завода др Предраг Божић представио научни рад на конференцији

 
Највећи интернационални догађај у области спортских наука, Научна конференција „Спорт, физичка активност и здравље: Савремене перспективе“, окупио је око 240 научника света, од укупно 367 потписника научних радова, протекле недеље, од 4. до 7. априла, у Цавтату, у Дубровнику, у организацији Црногорске спортске академије. Учешће на конференцији узео је и руководилац Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС др Предраг Божић, који је као члан научног одбора презентовао рад на тему: “External Validity of Force-Velocity Relationship Obtained from Sinгle and Multi-Joint“.
 
Од укупног броја присутних, учествовало је 100 професора и студената мастер и докторских студија из региона. Међу њима су најбројнији били професори и студенти из Србије, захваљујући војвођанским професорима и студентима, поред колега из Хрватске, Босне и Херцеговине, Косова и Словеније.
 
Излагање научних радова било мултидисциплинарно, те су се представили студенти и професори Универзитета у Новом Саду са Медицинског факултета, Факултета спорта и физичког васпитања, Учитељског факултета на наставном мађарском језику из Суботице, Економског факултета из Суботице и Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера такође из Суботице.
 
Поред ЦСА и Факултета за спорт и физичко васпитање УЦГ, у организацији је учествовало и 12 партнерских факултета из земаља ЕУ и региона. 
 
Посебну пажњу су посветили младим истраживачима. За 33 студента мастер и докторских студија са Универзитета у Новом Саду, Свеучилишта у Мостару и Универзитета Црне Горе реализована је  обука Централно-европског програма размене универзитетских студија - ЦЕЕПУС, на тему „Како припремити, написати и објавити научни рад у спортској науци“.
 
Кроз обуку су научили како да користе савремене истраживачке методологије за побољшање квалитета научних радова,  разумеју академски интегритет и раде у складу с моралним кодексом или етичком политиком академске заједнице.

Следећа конференција биће одржана на Азурној обали, на Антибима, у Француској.


Више icoMore


20.03.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Друга Српска конференција  медицине спорта од 23. до 25. маја 2019. године у организацији Завода за спорт и медоицину спорта РС

 
 
Завод за спорт и медицину спорта РС  ће бити домаћин 2. Српске међународне конференције медицине спорта  која ће се одржати од 23. до 25. маја у Центру Сава.
У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.
Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 
Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 
 
Учесници  на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Пријава за учешће може да се обави преко званичног сајта конференције

Више icoMore


4.03.2019.

Први Балкански конгрес о магнетној резонанци срца и крвних судова

Кардиоваскуларна магнетна резонанца на Балкану

 
Свечано отварање Конгреса 06. марта 2019. године у 18.20 h
 

Више icoMore


25.01.2019.

ДРУГА СРПСКА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНЕ СПОРТА

23-25.05.2019, Сава Центар, Београд

Поштовани,
 
Част нам је позвати Вас да учествујете на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.

Овај велики догађај организују, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) & Удружења за медицину спорта Србије, а под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019 из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Међународно признати предавачи у области спортске медицине и спортских наука, како домаћи тако и страни, су потврдили учешће на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Било би нам велико задовољство да заједно са нама будете део ове конференције.
                                                                                                                                                                                                     
    
С поштовањем, 
 Председник Организационог одбора Конференције
                                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р
                                                                                                                      мр Горан Бојовић
                                                                                          Завод за спорт и медицину спортс РС

Више icoMore


25.12.2018.

Представљање делатности медицине спорта Завода студентима Медицинског факултета у Новом Саду

На позив  Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и катедре за медицину спорта студентима пете године студија представници  Завода за спорт и медицину спорта РС и АДАС-а одржали су предавања о значају деловања две виталне државне установе спорта. Студентима пете године студија на Медицинском факултету,овом приликом, је омогућено  да се упознају са начином рада и деловања Одељења медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС које врши свеобухватне медицинске прегледе и функционална тестирања активних учесника спортских активности.

 
Испред Завода, предавање је одржала помоћник директора Одељења медицине спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић.

Више icoMore


21.12.2018.

Докторка Јадранка Плавшић на интернационалном конгресу у Љубљани

На позив професора Милана Жвана, декана Факултета за спорт Универзитета у Љубљани,  докторка Јадранка Плавшић је одржала предавање на интернационалном Конгресу ''Млади и спорт“ на тему: „Спортско-медицински прегледи у Србији“.

 
Интернационални конгрес је одржан у Сити Хотелу, и окупио је бројне стручњаке из целог света.

Више icoMore


17.12.2018.

Одржана Континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у хотелу Трим  је одржана Континуирана медицинска едукација са темом: “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”.

 
Већ дуги низ година пракса Завода за спорт и медицину спорта РС је да се организују едукативни скупови из различитих медицинских области, чиме се унапређује здравствена заштита спортиста и других активних учесника спортских активности.

Више icoMore


13.12.2018.

Бесплатна континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у понедељак 17.децембра у хотелу Трим биће одржана континуирана медицинска едукација са темом “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”. Пријава за учешће је у понедељак 17. децембра у хотелу Трим  од 8  до 8.30 ујутро, а програм бесплатних предавања биће реализован од 9 до 16.30. Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2692/18) и уприличен је за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. Обезбеђено је учешће за 75 слушалаца,  с тим да учесници научног скупа за обнову радне лиценце добијају 6 бодова, а предавачи 12 бодова.

Континуирану медицинску едукацију званично ће да отвори директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.

Програм и сатница КМЕ


Више icoMore


14.11.2018.

Завод на интернационалном конгресу кардиолога

У Хотелу Фалкенштајнер у Београду 3. и 4. новембра одржан је Други интернационални конгрес Удружења коронарних јединица Србије. Међународни и домаћи кардиолози представили су најновија достигнућа  из области кардиологије, пре свега у лечењу инфаркта миокарда и срчане инсуфицијенције.

 
Др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта Завода, том приликом одржала је предавање на тему "Превентивни спортско - медицински прегледи спортиста - посебан значај прегледа кардиоваскуларног система и примена теста оптерећења".

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.