Линија
Republicki zavod za sport
20.03.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Друга Српска конференција  медицине спорта од 23. до 25. маја 2019. године у организацији Завода за спорт и медоицину спорта РС

 
 
Завод за спорт и медицину спорта РС  ће бити домаћин 2. Српске међународне конференције медицине спорта  која ће се одржати од 23. до 25. маја у Центру Сава.
У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.
Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 
Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 
 
Учесници  на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Пријава за учешће може да се обави преко званичног сајта конференције

Више icoMore


4.03.2019.

Први Балкански конгрес о магнетној резонанци срца и крвних судова

Кардиоваскуларна магнетна резонанца на Балкану

 
Свечано отварање Конгреса 06. марта 2019. године у 18.20 h
 

Више icoMore


25.01.2019.

ДРУГА СРПСКА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНЕ СПОРТА

23-25.05.2019, Сава Центар, Београд

Поштовани,
 
Част нам је позвати Вас да учествујете на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.

Овај велики догађај организују, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) & Удружења за медицину спорта Србије, а под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019 из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Међународно признати предавачи у области спортске медицине и спортских наука, како домаћи тако и страни, су потврдили учешће на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Било би нам велико задовољство да заједно са нама будете део ове конференције.
                                                                                                                                                                                                     
    
С поштовањем, 
 Председник Организационог одбора Конференције
                                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р
                                                                                                                      мр Горан Бојовић
                                                                                          Завод за спорт и медицину спортс РС

Више icoMore


25.12.2018.

Представљање делатности медицине спорта Завода студентима Медицинског факултета у Новом Саду

На позив  Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и катедре за медицину спорта студентима пете године студија представници  Завода за спорт и медицину спорта РС и АДАС-а одржали су предавања о значају деловања две виталне државне установе спорта. Студентима пете године студија на Медицинском факултету,овом приликом, је омогућено  да се упознају са начином рада и деловања Одељења медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС које врши свеобухватне медицинске прегледе и функционална тестирања активних учесника спортских активности.

 
Испред Завода, предавање је одржала помоћник директора Одељења медицине спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић.

Више icoMore


21.12.2018.

Докторка Јадранка Плавшић на интернационалном конгресу у Љубљани

На позив професора Милана Жвана, декана Факултета за спорт Универзитета у Љубљани,  докторка Јадранка Плавшић је одржала предавање на интернационалном Конгресу ''Млади и спорт“ на тему: „Спортско-медицински прегледи у Србији“.

 
Интернационални конгрес је одржан у Сити Хотелу, и окупио је бројне стручњаке из целог света.

Више icoMore


17.12.2018.

Одржана Континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у хотелу Трим  је одржана Континуирана медицинска едукација са темом: “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”.

 
Већ дуги низ година пракса Завода за спорт и медицину спорта РС је да се организују едукативни скупови из различитих медицинских области, чиме се унапређује здравствена заштита спортиста и других активних учесника спортских активности.

Више icoMore


13.12.2018.

Бесплатна континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у понедељак 17.децембра у хотелу Трим биће одржана континуирана медицинска едукација са темом “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”. Пријава за учешће је у понедељак 17. децембра у хотелу Трим  од 8  до 8.30 ујутро, а програм бесплатних предавања биће реализован од 9 до 16.30. Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2692/18) и уприличен је за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. Обезбеђено је учешће за 75 слушалаца,  с тим да учесници научног скупа за обнову радне лиценце добијају 6 бодова, а предавачи 12 бодова.

Континуирану медицинску едукацију званично ће да отвори директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.

Програм и сатница КМЕ


Више icoMore


14.11.2018.

Завод на интернационалном конгресу кардиолога

У Хотелу Фалкенштајнер у Београду 3. и 4. новембра одржан је Други интернационални конгрес Удружења коронарних јединица Србије. Међународни и домаћи кардиолози представили су најновија достигнућа  из области кардиологије, пре свега у лечењу инфаркта миокарда и срчане инсуфицијенције.

 
Др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта Завода, том приликом одржала је предавање на тему "Превентивни спортско - медицински прегледи спортиста - посебан значај прегледа кардиоваскуларног система и примена теста оптерећења".

Више icoMore


14.11.2018.

Завод на међународној стручној конференцији

У организацији Асоцијације Спорт за све 2. и 3.новембра одржана је међународна стручна конференција "Јавно здравље и спортско рекреативни програми".

 
 
Испред Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, на тему "Дозирана физичка активност у служби здравља - искуства Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије'', предавање је одржала др Тамара Гавриловић.

Више icoMore


13.11.2018.

Завод на HISP/ISVH Конгресу

Београд је од 26. до 28. октобра  угостио најеминентније светске стручњаке из области кардиоваскуларне медицине и то као домаћин заједничког конгреса Међународног удружења за васкуларно здравље (ISVH) и Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (HISPA).

 
Конгресу у Краун плази су присуствовали и угледни лекари из нашег региона. У оквиру сесије Спорт и кардиоваскуларно здравље (Заједничка сесија HISPA-е и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије) предавања су одржале др Милена Антић, на тему "Кардиолошка евалуација спортиста" и  др Гордана Королија,  на тему"Интерпретација ЕКГ записа код спортиста". Докторка Тамара Гавриловић одржала предавање на тему "Значај умерене, контролисане физичке активности у превенцији КВБ и дијабетеса".
 
Кроз велики број сесија, конгрес је указао на неопходност персонализације у превенцији, дијагностици и лечењу кардиоваскуларних болести,  које су постале опасан убица савременог човечанства. Овом приликом вођене су и бројне расправе везано за  адекватно мерење крвног притиска, што  је изазов 21. века.
 
Приликом отварања конгреса, проф. др Небојша Тасић, председник светског Удружења за васкуларно здравље и председник удружења HISPA, истакао је велику одговорност лекара и сестара у медицинским изазовима, будући да званични подаци говоре  да је током прошле године од инфаркта и шлога сваког сата живот губило шесторо људи а сваког дана 147 грађана Србије.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.