Линија
Republicki zavod za sport
16.04.2019.

Репрезентативац у пливању на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Велимир Стјепановић на медицинским прегледима и тестовима у Кошутњаку

 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС данас је медицинске прегледе и тестирања обавио и успешан пливач Велимир Стјепановић. Уз стандардну процедуру  медицинских прегледа, врхунски такмичари су у обавези да раде ултразвук срца и функционално тестирање.
 
Функционалним тестирањима се одређује максимална потрошња кисеоника и утврђује степен кондиције спортиста, уз константан мониторинг кардиоваскуларног и респираторног система током прогресије теста. Анализом прегледа и добијених резултата са функционалних тестова доноси се закључак о здравственом стању и функционалним способностима за наставак активног бављења спортом, а коначан извештај се доноси на основу процене захтева спорта и на основу спортске дисциплине којом се испитаник бави.

Више icoMore


15.04.2019.

Џет-ски репрезентативац Србије на медицинским прегледима и тестовима у Кошутњаку

Сектор медицине спорта обавља прегледе врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима на нивоу Републике

 
Медицински прегледи врхунских такмичара се обављају у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара,  где  је јасно одређена врста медицинских прегледа  и тестова за сваку категорију спортиста. Правилником је прецизирано да се прегледи обавезно раде на шест месеци, осим уколико не постоје индикације да се медицинска провера и тестирање спроведу раније.

Више icoMore


8.04.2019.

Аикидо семинар у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији  Националне аикидо федерације Србије одржан је аикидо семинар „Пријатељство кроз вежбање“ у Националном тренинг центру Завода у Кошутњаку. Сенсеи Кеи Изава је водио семинар на коме је учествовало око 400 аикидока из Бугарске, Румуније, Македоније, Хрватске, Мађарске и Србије.


Више icoMore


8.04.2019.

Košarkaš KK Kolubara na terenskim motoričkim testiranjima u Nacionalnom trening centru


Више icoMore


4.04.2019.

Тим психолога Завода обавио психолошка тестирања надарених фудбалера

Психолошка тестирања учесника развојног кампа Фудбалског савеза Србије

Тим психолога Завода за спорт и медицину спорта РС обавио је  психолошка тестирања учесника развојног кампа Фудбалског савеза Србије. У Старој Пазови тестирано је 49 надарених  фудбалера од 13 и 14 година старости, а примењена је стандардна батерија психолошких тестова.

Више icoMore


4.04.2019.

Кајакашка репрезентација Србије на медицинским прегледима и тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Више icoMore


2.04.2019.

Медицински прегледи у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Сташа Гејо (спортско пењање) и репрезентативац у једрењу на редовним прегледима у Заводу

 
Сектор медицине спорта обавља прегледе врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима. Исто тако, ради функционална тестирања и пружа савете о правилној  исхрани спортиста и рекреативаца.
 
Анализом прегледа и добијених резултата са функционалних тестова доноси се закључак о здравственом стању и функционалним способностима за наставак активног бављења спортом, а коначан извештај се даје на основу процене захтева спорта и на основу спортске дисциплине којом се испитаник бави.

Више icoMore


1.04.2019.

Фудбалер ФК Младост на изокинетичком тестирању

Изокинетички динамометар заступљен у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту 

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту, применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта којим се бави.
 
Тестирање на изокинетичком динамометру омогућава:
  • праћење односа  различитих мишићних група које  изводе одређени  моторички задатак, као и напредак способности након спровођења ретеста;
  • анализу  записа  на основу  које  може да се уочи  тежина и специфичност повреде, уз прецизне информације о скривеним узроцима повреда и јасну оцену пада способности;  
  • безбедну примену  у фази рехабилитације, где се уједно прати и опоравак повређеног спортисте.

Више icoMore


25.03.2019.

Индивидуални корисници данас могу да користе пола базена за рекреативно пливање

 Термини уступљени ВК Партизан

Данас (25. марта) се уступају термини за индивидуално коришћење у базен-хали на Отвореном пливалишту Кошутњак за потребе одржавања ванредног тренинга ВК Партизан. У термину од 8.30 до 10 сати, индивидуални корисници на располагању имају пола базена, баш као и  у поподневном термину од 18 до 19. 30 часова.


Више icoMore


22.03.2019.

Стручни сарадник Завода предавач на скупу удружења Стварање здравља

У организацији Бициклистичког савеза Србије, пред почетак такмичарске сезоне, организован је Камп за бициклисткиње. У оквиру Кампа у хотелу Славија предавање  на тему Завода је одржала др Биљана Марић Николић, која је као стручни сарадник Завода за спорт и медицину спорта РС узела учешће и  у интерактивној радионици Физичка активност.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.