Линија
Republicki zavod za sport
25.03.2020.

Председништво Републике Србије

            Председништво Републике Србије


Више icoMore


25.03.2020.

Влада Републике Србије

     Влада Републике Србије


Више icoMore


25.03.2020.

Министарство омладине и спорта РС

       Министарство омладине и спорта РС


Више icoMore


25.03.2020.

Министарство здравља РС

     Министарство здравља РС


Више icoMore


25.03.2020.

World Health Organization

    


Више icoMore


25.03.2020.

Олимпијске игре одложене

Олимпијске игре одложене су први пут у историји због пандемије коронавируса, а биће одржане 2021. године.

 
У саопштењу које је објавила Влада Јапана наводи се да ће први пут у историји Олимпијске игре бити одложене, а да постоји могућност да оне чак буду одржане током пролећа наредне године. Свакако ће оне бити одржане најкасније у лето 2021. године, објавио је Међународни олимпијски комитет.

Више icoMore


20.03.2020.

KORONA VIRUS - SARS-CoV-2 - COVID 19

Обавештење о ванредном стању


Више icoMore


20.03.2020.

Авион Ер Србије одлетео у Кину по медицинску помоћ

Ка Народној Републици Кини, ка Шангају, око 13 часова, полетео је авион Ер Србије по медицинску помоћ. Кина је Србији обезбедила медицинску опрему, респираторе, маске и заштитне материјале. Послаће и стручњаке који су водили борбу са епидемијом која их је снашла.
Народна Република Кина је веома захвална Републици Србији због, како наводе кинески званичници, велике подршке коју је Србија упутила Кини у најтежим моментима.
НР Кина ће наставити да помаже братској држави, Србији, и убудуће, како кроз опрему, тако и кроз лекарске стручњаке, изјавила је амбасадорка НР Кине у Србији, госпођа Чен Бо.
Републици Србији је пре неколико дана стигла прва помоћ из иностранства у борби против коронавируса, и то из Кине. У питању су тестови за детекцију вируса Covid-19. Донор је била кинеска хуманитарна организација ''Mammoth Fondation'', која се бави истраживањем генетског инжењеринга за јавно добро. Она је значајно помагала лабораторије и болнице у Кини, а сада се окренула помоћи осталим државама у свету. Комплетну акцију помоћи координирала је Амбасада Народне Републике Кине у Београду у сарадњи са Владом Републике Србије.


Више icoMore


18.03.2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ – Организација рада током ванредног стања

Поштовани,
 
Имајући у виду Уредбу о организовању рада послодаваца за време ванредног стања, као и мере превенције ширења заразе ''коронавирусом'', а на основу овлашћења послодаваца утврђених законом, неопходно је организовати процес рада у условима ванредног стања.
 


Више icoMore


17.03.2020.

Мере предострожности од стране Завода за спорт и медицину спорта РС због пандемије

Због новонастале епидемиолошке ситуације, Завод за спорт и медицину спорта РС обуставио је до даљег све спортско медицинске контроле, физикалну терапију и рехабилитацију, моторичка тестирања и остале услуге. Сви спортски објекти наше фирме неће бити у функцији до даљег. Наши стручни сарадници, лекари, ће бити на располагању Министарству здравља РС.

 Захваљујемо се на разумевању и поверењу
 
''Желимо да помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да је наш систем идеја солидарности и обзирности према суграђанима. Залагањем за оно што представљамо, шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо што се нас тиче уложити максимум ради сузбијања негативних ефеката који нас очекују. Одговорним понашањем, озбиљност ситуације подижемо на још виши ниво'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.
 
Министар омладине и спорта Вања Удовичић одржао је састанак са представницима кровних омладинских огранизација и позвао их да мотивишу младе да волонтирају током ванредног стања у Србији због корона вируса. Удовичић је замолио представнике организација да се својим ауторитетом и интегритетом ставе на располагање и да буду пример другима, додавши да је његов кабинет на располагању 24 сата за сва питања.
 
''Солидарност је наш заједнички циљ и мотив, нешто што морамо да урадимо у наредом периоду. Наш задатак је да свако кроз своје организације и кроз целокупан секор омладине активира и мотивише младе људе и да направите листу заинтересованих лица која желе да се укључе у волонтеризам", рекао је министар Удовичић.
 

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.