Линија
Republicki zavod za sport

III НАЦИОНАЛНИ СЕМИНАР ЗА СЕКРЕТАРЕ

„Врхунски резултат и медаље су само највидљивији резултат једног тешког рада иза којег стоји велики број људи...“ Овим речима министар омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић је отворила III Национални семинар за секретаре спортских и општинских савеза, клубова, удружења и осталих спортских организација (генерални, технички, извршни), који су организовали Републички завод за спорт и Спортски савез Србије. Семинар је одржан, 26. јуна, 2008. год у Хотелу ''Трим'' на Кошутњаку.
 
 
 
Министар омладине и спорта је истакла да без стручних, посвећених и добро организованих појединаца нема ни организованог савеза, а тиме ни адекватног развоја спорта у Србији и додала: „Зато је веома важно да велику пажњу посветимо људима који раде у спортским савезима и клубовима, да им пружимо могућност за усавршавање, напредовање и стварање завидно организованих клубова и савеза“. Истакла је да посебну улогу у функционисању сваког савеза имају секретари запослени у тим организацијама, на којима почива комплетна инфраструктура савеза, клуба или удружења, који су свакодневно упућени у сваку промену, који знају сваки проблем и проналазе решења за њих, као и да је спорт много више од једног такмичења и освојених медаља.
„Да бисмо дошли до жељеног циља, а то је уређен систем у спорту, који прате организовани савези, врхунски резултати, задовољни спортисти, спортски радници и љубитељи спорта, морамо сви заједно радити на унапређивању стања у свим сегментима српског спорта“, рекла је Снежана Самарџић Марковић. Она је нагласила да је неопходно да спортски успеси не буду више само лични подвизи и производ ентузијазма, већ резултат дуготрајног и систематског рада целе државе и свих спортских савеза. „То је наш заједнички задатак, а данашњи семинар је још један корак ка том циљу“, закључила је  Снежана  Самарџић Марковић.
 
Учеснике семинара је поздравио и Јасминко Поздерац директор Републичког завода за спорт. „Немерљива је улога свих спортских субјеката. Драго ми је да је Завод место где размењујемо искуства, чинимо напоре да у организацији спорта идемо напред. У том смислу и овај семинар ће допринети још бољем раду оних без којих спорт не може.“
 
О значају Спортског Савеза Србије у систему спорта Републике Србије говорио је и први човек Спортског савеза Србије Војислав Табачки.
 
Предавања су одржали и:
Право у спорту, мр Дејан Шупут из Института за упоредно право;
Стратегија развоја спорта и Систем спорта у Републици Србији, Драган Атанасов из Министарства омладине и спорта;
Економија у спорту, Марија Дрча Угрен из Економског Института;
Спортско-медицински преглед, Др мед.сци. Сања Мазић, Помоћник директора Републичког завода за спорт;
Карактером против насиља, Ненад Манојловић из Ватерполо савеза Србије;
Категоризација спортова, спортиста и спортских стручњака за период 2008-2012, Миодраг Шебек, Генерални секретар једриличарског савеза;
Организовање рада, Проф. др Дарко Митровић са Факултета спорта и физичког васпитања;
Маркетинг клуба, Стефан Ивановић, Директор маркетинга фудбалског клуба Црвена Звезда;
Маркетинг такмичења, Биљана Милић, Директор маркетинга Универзијаде;
Спортски резултати и тестирање спортиста, мр Александра Санадер, Помоћник директора Републичког завода за спорт.
 
Семинару је присуствовао велики број секретара и осталих стручњака у спорту. На крају сминара додељени су Сертификати за полазнике семинара.

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.