Линија
Republicki zavod za sport

II Национални семинар за секретаре

Републички завод за спорт и Спортски савез Србије су у хотелу „Трим“ на Кошутњаку, 30. марта 2007. године по други пут организовали Семинар за секретаре спортских и општинских савеза, клубова, удружења и осталих спортских организација. Овај веома посећен едукативни скуп, организован је уз подршку и сагласност Министарства просвете и спорта, Управе за спорт и Олимпијског комитета Србије. Логистичка подршка секретарима који раде у спортским организацијама, на којима почива комплетна инфраструктура савеза, клубова или удружења и помоћ у њиховом даљем усавршавању је био циљ II Националног семинара за секретаре спортских организација.
Организатори су се и овај пут потрудили да одаберу актуелне теме и ангажују најеминентније стручњаке – специјалисте за одређене области. Пред око 100 учесника из целе Србије Семинар је отворио помоћник директора Републичког завода за спорт мр Драгиша Стаменковић - Улога и значај Републичког завода за спорт у систему спорта и сарадња са Спортским савезима. Учесници Семинара су могли чути практичнa искуства еминентних стручњака у области спорта: Војислава Табачког председника Спортског савеза Србије који је излагао на тему Функционисање општинских спортских савеза,  Слободана Павковића - Фудбалски савез Србије - Организовање стручне едукације у савезу, лиценцирање тренера, ангажман светски признатих стручњака, Небојше Јевремовића генералног секретаар Веслачког савеза - Делатност спортских савеза, Ђорђа Вишацког генералног директора EYOF 2007. - Организовање великих такмичења, др Срђана Савића саветника РЗС - Формирање Националних тренинг центара – начини и проблеми, Миладина Пантелића дипл. Правник - Правни аспекти фунционисања спортских организација.
 
Као и на I Националном семинару за секретаре и овај пут додељена су признања за 2006. годину:
         за изузетан стручни рад у спортском клубу – АК „Црвена Звезда“ – господину Николи Пенићу,
         за изузетан рад у спортској организацији – СД „Партизан“ – господину Милану Обућини,
         за изузетно организован систем едукације – Фудбалском савезу Србије.
 
У Организационом одбору Семинара били су запослени Републичког завода за спорт и Спортског савеза Србије: мр Драгиша Стаменковић, Душко Петровић, проф.; Јелена Ивановић, проф.; Прадраг Бићанин, проф., мр Мирослав Стевановић
  

 


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.