Линија
Republicki zavod za sport
20.02.2019.
Ђоковић најбољи спортиста планете

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за светског спортисту године по избору Академије "Лауреус". То је четврти пут да српски тенисер добија велику награду. Ђоковић је већ три пута биран за најбољег: 2012, 2015. и 2016.

 
Ђоковић је до новог признања дошао победивши фудбалере Килијана Мбапеа, Луку Модрића, кошаркаша Леброна Џејмса, возача Формуле 1 Луиса Хамилтона и атлетичара Елијуда Кипчогеа, чиме се изједначио са легендарним Јусејном Болтом, који је такође четири пута током каријере добијао чувени пехар.
 
Награда се по седми пут додељивала у Монте Карлу.
 
Српски тенисер је у другој половини 2018. освојио Вимблдон, Мастерс у Синсинатију, УС опен и Мастерс у Шангају. 
19.02.2019.
Медицинска подршка лекара Завода фудбалерима на квалификационом турниру за ЕП

Омладинску фудбалску репрезентацију Србије У19 предводи Ненад Сакић, а део стручног штаба је и лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић.

 
У склопу припрема за други круг квалификација за Европско првенство у Јерменији одигране су две пријатељске утакмице у Поречу, са вршњацима из Хрватске. Србија је у групи са Италијом, Украјином и Белгијом.
19.02.2019.
Фудбалер ФК Чукарички на прегледима и тестовима у Заводу

Млади фудбалер Чукаричког обавио је све неопходне прегледе којим се утврђује здравствени статус спортиста.

 
У спортско-медицински преглед улази:
  • Физикални преглед по системима органа
  • Антропометрија: мерење телесне висине, телесне масе, одређивање телесне композиције – проценат телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијска анализа крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Функционални тест оптерећења – контрола утренираности
14.02.2019.
Завршен спортски камп за ђаке основних и средњих школа

 Велики број учесника у бесплатним програмима

 
У Националном тренинг центру у Кошутњаку данас је последњи дан бесплатних спортских активности које су организоване током зимског распуста за ђаке основних и средњих школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

Бројне програме подједнако су похађали основци и средњошколци завршних разреда. Устаљена пракса је и додела диплома на крају програма, превасходно као подстрек за развој спортских вештина и као подсетник на лепо дружење.

13.02.2019.
Млади тенисер из Осјека на моторичким тестирањима

Тестирања  у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту на изокинетичком динамометру и реализација теренских моторичких тестова у Националном тренинг центру

Све вести imgMore


Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.