Linija
Republicki zavod za sport
13.04.2010.

Međunarodni turnir "Sinhro Open Stari grad" u Nacionalnom trening centru


Međunarodni turnir u umetničkom i sinhronom plivanju "Sinhro Open Stari grad" održan je 4. i 5. aprila na bazenu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku. Organizatori turnira su Klub za umetničko-sinhrono plivanje "25. maj" i Savez za sinhrono plivanje Srbije, pod pokroviteljstvom opštine Stari grad i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

 

Na takmičenju je učestvovalo  pet klubova iz Srbije:”Sirene”, Klub za sinhrono plivanje iz Niša, “25. Maj”, Vračar iz Beograda i “Tent” iz Obrenovca, kao i pet klubova iz Hrvatske i po  jedan  iz Bugarske i Japana. Učesnice Japana osvajačice su broznane medalje sa poslednjeg Svetskog prvenstvu u dubl kategoriji.
 
 
U toku prvog dana takmičenja održano je i prvenstvo Srbije, kao i takmičenje u Kupu za juniorke, gde je nastupila i velika nada sinhronog plivanja, Ana Cekić.
 
Podsetimo da je Ana Cekić, u solo disciplini, na juniorskom svetskom Kupu nedavno održanom u Dizeldorfu u Nemačkoj, osvojila visoko peto mesto u konkurenciji od 31 takmičarke. 
 
Sirene su pripreme za ovaj turnir počele u decembru u Nacionalnom trening centru uz prisustvo prvog trenera reprezentacije, Marije Sjenice-Jovović i kondicionog trenera Saše Roćenovića, iz Republičkog zavoda za sport.
 
 
 
Pripremila Svetlana Todorov
 
 

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.