Linija
Republicki zavod za sport
11.03.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS proslavio 63. rođendan


Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije obeležio je 63. godinu postojanja i predstavio je nove projekte za buduće šampione. Na 12,7 hektara počela je izgradnja novih sadržaja, a do kraja godine biće i rekonstrukcija postojećih, dok će u maju Zavod biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije sportske medicine, uz 40 eminentnih predavača i više od 1000 učesnika.

Prema rečima direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS Gorana Bojovića, već 63 godine prostor u Košutnjaku je kuća svih sportista, ali i omladine među kojima se kriju neki novi šampioni.
Uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, sportsko-rekreativni centar i naučno-istraživačka delatnost u Košutnjaku predstavljaju važnu zonu vrhunskog sporta, jer sportisti na jednom mestu imaju najbolje uslove za pripreme, smeštaj i kompletnu zdravstvenu zaštitu.
 
-Sa ponosom mogu da najavim da je proširenje Nacionalnog trening centra konačno počelo. Nakon dugog planiranja, dobijanja svih neophodnih dozvola i finansijske podrške Vlade Republike Srbije, počeli smo izgradnju dve stene za sportsko penjanje. Investitor radova je najpoznatija kompanija u svetu za izgradnju stena za sportsko penjanje „Voltopija Sofija“ (Walltopia Sofia), koja na projektu radi u konzorcijumu sa još dve domaće kompanije. Investicija je vredna oko milion evra, a završetak radova se očekuje sredinom leta - navodi direktor Bojović.
 
U međuvremenu, na prostoru Zavoda za sport i medicinu sporta RS otpočinje izgradnja i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova), a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.
U planu je i izgradnja zatvorenog olimijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.
Krajem godine, kako najavljuje direktor Goran Bojović, predviđena je i rekonstrukcija upravne zgrade, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje.

Na kraju svečanosti, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS je uručio zahvalnice savezima, udruženjima i pojedincima za izuzetne rezultate i doprinos u ime razvoja sporta u zemlji i svetu.  

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zdravlja, RFZO, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i sekretari nacionalnih granskih saveza.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
                           
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.