Linija
Republicki zavod za sport
7.11.2018.

Trim staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima


Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dostupna za sve grupe korisnika. Dužina staze za trčanje iznosi 1200 metara, a širina iznosi 1.60 metara. Na svakih 100 metara postavljene su nove sprave za vežbanje, dok je staza celom dužinom presvučena tartan podlogom. Obnovljena staza ima 17 stanica za vežbanje. Novina je i video nadzor kao i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno celom dužinom, čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno korišćenje i u večernjim satima.

 

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, težini prikazanog zadatka koju sportista usklađuje prema mogućnostima.

U okviru staze za trčanje, na besplatno korišćenje, takođe su stavljeni u funkciju i adaptirani tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.

Neophodno je da korisnici pre početka bilo koje aktivnosti pročitaju pravilnik korišćenja Trim staze koji se nalazi na samom ulazu. Uz oglasnu tablu postavljen je i punkt odakle u određeno vreme deluje odeljenje za rekreaciju Zavoda.                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.