Linija
Republicki zavod za sport
11.07.2018.

Летња купалишна сезона на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС


Najlepši bazeni u gradu, Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku, letnju kupališnu sezonu završiće početkom septembra.

Kao i svake godine, Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS svoje kapije otvara od 10 časova.  

Kompleks Otvorenog plivališta ''Košutnjak'' izgrađen je uz finansijsku podršku Grada Beograda u periodu od 1967. do 1972. za potrebe održavanja Svetskog prvenstva u vodenim sportovima. Prvo zvanično takmičenje u plivanju, vaterpolu (muškarci), sinhronom plivanju (žene) i skokovima u vodu održano je pod  okriljem ''FINA'' (''Fédération Internationale de Natation Amateur'') u Beogradu od 13. avgusta do 9. septembra 1973. godine.

Jedno od mnogobrojnih takmičenja, koja su bila održana na Otvorenom plivalištu ''Košutnjak'', jeste i Prvenstvo u skokovima u vodu u okviru  Univerzijade 2009. godine.

Kompleks otvorenog plivališta obuhvata pet bazena (olimpijski, ''školski'', ''rekreativni'' i ''dečji'' bazen i bazen za skokove u vodu), sa neophodnom pratećom infrastrukturom. U sklopu ovog kompleksa su i upravna zgrada, ambulanta, teretana, teren za odbojku na pesku, svlačionice kod olimpijskog bazena i novoizgrađene u bloku B kod rekreativnog bazena.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.