Linija
Republicki zavod za sport
9.07.2018.

Međunarodni kongres u Trebinju


U periodu od 18. do 20.05.2018. godine održan je međunarodni kongres HISPA BH  u Trebinju u Bosni i Hercegovini (Multidisciplinarni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova) u organizaciji Udruženja centara za hipertenziju , prevenciju infarkta i šloga (H.I.S.P.A) a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske, Ministarstva zdravlja Republike Srpske i grada Trebinja.

Svečano otvaranje je održano u novootvorenom kompleksu Grad sunca i Hotelu „SL Panorama“. Prisutnima su se obratili Prof. dr Nebojša Tasić Predsednik naučnog komiteta kongresa Predsednik HISPA, dr Radoslav Nikolić predsednik organizacionog odbora kongresa Predsednik HISPA BH, gradonačelnik Trebinja i druge uvažene zvanice.

Na konferenciji je uvodna predvanja održalo više uvaženih predavača međunarodno priznatih.

Na poziv prof dr Nebojše Tasića kongresu su prisustvovali i lekari Zavoda za sport i medicinu Republike Srbije pomoćnik direktora za sektor medicine dr Tamara Gavrilović specijalista medicine sporta, dr Jadranka Plavšić specijalista medicine sporta, i u svojstvu predavača i mioderatora sesije (Ishrana/fizička aktivnost - osnova HISPA programa) dr Milena Antić specijalista interne medicine subspecijalista kardiologije i dr Gordana Korolija Mrđanov specijalista interne medicine subspecijaslista kardiologije

Prisustvo velikog broja učesnika sa raznih klinika iskorišćeno je za razmenu stručnih i naučnih iskustava kao i ostvarenje kontakata za buduće saradnje i istraživanja u ovoj oblasti.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.