Linija
Republicki zavod za sport
16.04.2018.

Veslači i strelac na testiranjima u Zavodu


U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja danas su obavili stipendisti: veslači Miloš Vasić, Nenad Beđik, Aleksandar Beđik, Dušan Slavnić i Veljko Milovanović i strelac Damir Mikec.

Damir Mikec, srpski reprezentativac u streljaštvu čija specijalnost je gađanje sportskim i vazdušnim pištoljem, učestvovaće sredinom godine na Mediteranskim igrama.  Španski grad Taragona domaćin je XVIII Mediteranskih igara, koje će se održati od 22. juna do 01. jula 2018. godine.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta, stipendistima je urađen prvi pregled za ovu godinu. U sklopu toga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test. Stipendistima su stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su izvršili merenja posturalnog stsusa na Qualisys sistemu za dijagnostiku kretanja.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.