Linija
Republicki zavod za sport
8.03.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS obeležava 62. godinu postojanja


Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije nastao je 9. marta, 1956. godine kao Savezni zavod za fizičku kulturu i od svog nastajanja do danas je krovna ustanova u zemlji koja brine o psiho-fizičkom zdravlju i fizičkoj formi sportista, ali i ustanova koja zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Republike Srbije radi na podizanju i unapređenju sistema sporta u zemlji.

Kao priznata ustanova, sa svojim stručnim kadrom, neizostavni je deo u programima priprema domaćih i stranih sportista, sa velikim tehnološkim kapacitetima i modernim objektima. Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine. Mi smo unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.

Sutra ZSMSRS slavi 62. godinu postojanja. Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, mr Goran Bojović, naglasio je da novi Zakon o sportu, koji je usvojen u februaru 2016. godine, po prvi put prepoznaje Zavod kao Nacionalni trening centar, status koji nosi i veliku odgovornost i zahteva stalno napredovanje i poboljšavanje kvaliteta usluga.

„Ne postoji vrhunski sportista naše zemlje koji bar jednom nije bio na treningu ili pregledu u Zavodu i to ovu instituciju čini jedinstvenom. To je mesto koje je u svakom smislu kuća svih sportista decenijama unazad“, poručuje Bojović.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.