Линија
Republicki zavod za sport
17.06.2020.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Интердисциплинарни приступ у раду са врхунским такмичарима и перспективним спортистима

Тимови стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и унапређења форме такмичара.

Одељење медицине спорта свакодневно обавља прегледе и тестирања која обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са  граном спорта и дисциплином коју спортиста тренира, врши се и процена моторичких способности батеријом специфичних тестова која обухвата све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку  врши се и психодијагностика и процена психолошке припремљености за такмичења.

Лабораторије су опремљене најмодернијом опремом за спортско-медицинске прегледе, моторичка тестирања и психолошку дијагностику. Примењује се савремена методологија рада, а готово све услуге Завода могу да се обаве и на терену.                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.