Линија
Republicki zavod za sport
2.08.2019.

Директор у обиласку спортских објеката у изградњи у Кошутњаку


Изградња иновативних објеката за развој врхунског спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, у пратњи помоћника директора, обишао је објекте у изградњи намењене за спорт и рекреацију. Изградња мултифункционалне дворане у Кошутњаку, за седам спортова  површине 15.179 квадрата, отпочела је пре месец и по дана и тече по  утврђеној динамици. Како наводи директор Завода, Горан Бојовић, радови теку по плану, између осталог,  и због изузетне стручности предузећа које је ангажовано за изградњу објекта.

Дворана  за савремени спорт у изградњи биће посебне естетике, будући да ће се кров исте поставити  у ниво травнатог терена за фудбал како би се визуелно добила велика зелена пољана. Ово је уједно један од ретких примера мимикрије у грађевинарству у Србији којом се жели сачувати концепт природног окружења. Управо због аутентичног изгледа, грађевински објект претендује да буде највећа иновација у земљи.

Укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра, а циљ улагања Владе Републике  Србије јесте развој и унапређење спортске инфраструктуре објектима који испуњавају све стандарде и захтеве савременог врхунског спорта. Предвиђено је да сви радови на  изградњи хале буду завршени до фебруара 2021. године.

Спортско пењање настало је из основне потребе  за кретањем и представља базични спорт од изузетног значаја за развој. По први пут, званично, биће и део програма такмичења на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Стена за спортско пењање која се гради у Кошутњаку, у близини атлетског стадиона,  биће доступна свима:  деци, младима, врхунским спортистима, војсци и полицији, будући да је циљ да се омасови овај млади спорт – наглашава директор Бојовић.

Радови на изградњи професионалног пењишта, јединственог  на Балкану,  биће завршени до 15. септембра. Ангажоване су две екипе радника, а  након изградње стена  следи постављање ограде, инсталирање видео-надзора, расвете и других пратећих садржаја.                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.