Линија
Republicki zavod za sport
26.07.2019.

Завршен спортски камп и први циклус школе пливања у Кошутњаку


Нови циклус бесплатне школе пливања Завода од понедељка 29. јула

Завршене су и бесплатне школе спорта које је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије организовао за основце и средњошколце са територије Београда, а нови циклус бесплатне школе пливања почиње од понедељка 29. јула.

С обзиром на то да је данас званично завршен летњи спортски камп и први циклус школе пливања, сви учесници су добили дипломе као потврду за новостечене спортске вештине и подсетник на  лепо дружење. Школа пливања наставља са радом још месец дана, односно од понедељка 29. јула до 31. августа, а пријаве за бесплатан курс пливања су у току. 

Велики број деце различитог узраста узело је учешће овог лета у летњем спортском капму и школи пливања  коју су водили професори  спорта и физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС.

Учесници програма одбојке на песку су усвајали елементе одбојкашке игре: ставове, кретања, одбијање лопте прстима и “чекићем”, као и тзв. горњи и доњи сервис. Са усвајањем основних правила игре одржавана су и такмичења кроз која су деца усавршавала елементе одбојкашке игре.

Школарци су на Отвореном пливалишту Кошутњак учили и основне ударце из стоног тениса, које су касније кроз турнире увежбавали са кретањем. У Националном тренинг центру, ђаци основних и средњих школа упознали су се са основама кошаркашке игре.

Завод за спорт и медицину спорта РС бесплатне спортско-рекреативне садржаје реализује  у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

Све додатне информације о новом циклусу школе пливања можете добити од 8 – 14 часова на телефон: 011 3555, локал 460.                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.