Линија
Republicki zavod za sport
27.05.2019.

Завршена 2. Међународна конференција медицине спорта


Завршена је 2. Међународна конференција медицине спорта под називом "Нова димензија медицине спорта" која је окупила бројне лекаре и спортске стручњаке који делују и раде за добробит спорта уопште.

 
Конференцији је присуствовао и министар омладине и спорта Турске, Мехмет Мухарем Касапоглу, који је приликом свечаног отварања истакао да су за квалитетан развој спортиста потребни пре свега добри тренери, спортски научници и лекари који разумеју потребе савременог спорта.
 
 
Министар омладине и спорта Републике Србије, Вања Удовичић, овом приликом је навео да су спорт и здравље нераскидиво везани, и да је спорт један од најефикаснијих начина за вођење здравог живота, а да су здравље и физичка припремљеност предуслови за добар спортски учинак.
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, Горан Бојовић, овом пригодом је нагласио да треба да будемо поносни због тога што је у Београд дошао велики број светски признатих предавача, уз податак да је идеја за организацију научне конференције проистекла из чињенице да се све чешће дешавају незгоде у спорту и у рекреацији.
У нашој земљи први пут гости су чланови ФИМС-а, на челу са председником професором Фабијом Пигозијем, који је уједно и ректор Универзитета Форо Италико у Риму. Један од водећих лидера на пољу антидопинга у спорту професор Јанис Питсиладис на научном скупу је одржао предавање о искуствима и иновацијама на пољу допинга. Запажена су и предавања стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС.
Свечаном отварању конференције присуствовали су и др Златибор Лончар, министар здравља и Њихова Краљевска Височанства, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, иначе покровитељи и почасни гости скупа.
Друга Међународна конференција медицине спорта одржана је у београдском Центру Сава уз подршку ФИМС-а, Министарства омладине и спорта и Министарства здравља Владе Републике Србије, а у организацији Завода  за спорт и медицину спорта Републике Србије. 


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.