Линија
Republicki zavod za sport
10.01.2019.

Корективна гимнастика у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Рад са децом и младим спортистима

Висококвалификовани стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су образовали програм  превентивно – корективне гимнастике за децу основношколског узраста. Циљ је да се ефикасном методологијом рада обезбеди основа за формирање доброг обрасца држања тела које подржава и добар постурални статус.

Програм превентивно - корективне гимнастике је образован за децу код које је установљен деформитет постуралног статуса, али обухвата и школарце код којих постоје индиције да се наруши добра постура тела. Корективну гимнастику, радним данима у преподневним и послеподневним терминима, реализују  педагози физичке културе у специјализованој сали Националног тренинг центра.

Процена постуре тела 3D системом за кинематичку анализу тела

Најсавременија метода мерења само у Заводу

У Водећој научноистраживачкој установи спорта може  да се уради  кинематичка анализа постуралног статуса у статичким условима и кретању, применом 3D система за кинематичку анализу кретања. Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.