Линија
Republicki zavod za sport
9.07.2018.

Међународни конгрес у Требињу


У периоду од 18. до 20.05.2018. године одржан је међународни конгрес HISPA БХ  у Требињу у Босни и Херцеговини (Мултидисциплинарни приступ у заштити срца и крвних судова) у организацији Удружења центара за хипертензију , превенцију инфаркта и шлога (H.I.S.P.A) а под покровитељством председника Републике Српске, Министарства здравља Републике Српске и града Требиња.

Свечано отварање је одржано у новоотвореном комплексу Град сунца и Хотелу „СЛ Панорама“. Присутнима су се обратили Проф. др Небојша Тасић Председник научног комитета конгреса Председник HISPA, др Радослав Николић председник организационог одбора конгреса Председник HISPA БХ, градоначелник Требиња и друге уважене званице.

На конференцији је уводна предвања одржало више уважених предавача међународно признатих.

На позив проф др Небојше Тасића конгресу су присуствовали и лекари Завода за спорт и медицину Републике Србије помоћник директора за сектор медицине др Тамара Гавриловић специјалиста медицине спорта, др Јадранка Плавшић специјалиста медицине спорта, и у својству предавача и миодератора сесије (Исхрана/физичка активност - основа HISPA програма) др Милена Антић специјалиста интерне медицине субспецијалиста кардиологије и др Гордана Королија Мрђанов специјалиста интерне медицине субспецијаслиста кардиологије

Присуство великог броја учесника са разних клиника искоришћено је за размену стручних и научних искустава као и остварење контаката за будуће сарадње и истраживања у овој области.                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.