Линија
Republicki zavod za sport
16.04.2018.

Веслачи и стрелац на тестирањима у Заводу


У Заводу за спорт и медицину спорта РС спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања данас су обавили стипендисти: веслачи Милош Васић, Ненад Беђик, Александар Беђик, Душан Славнић и Вељко Миловановић и стрелац Дамир Микец.

Дамир Микец, српски репрезентативац у стрељаштву чија специјалност је гађање спортским и ваздушним пиштољем, учествоваће средином године на Медитеранским играма.  Шпански град Тарагона домаћин је XVIII Медитеранских игара, које ће се одржати од 22. јуна до 01. јула 2018. године.

У Центру за медицину и психологију спорта, стипендистима је урађен први преглед за ову годину. У склопу тога су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест. Стипендистима су стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су извршили мерења постуралног стсуса на Qualisys систему за дијагностику кретања.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.